Stedenband Chengdu

Samenwerking op terreinen economie, toerisme en educatie.

Chengdu is met 10 miljoen inwoners de hoofdstad van de provincie Sichuan in Centraal China. In overleg met het China Platform Limburg en de Nederlandse ambassade in China heeft de gemeente Maastricht de samenwerkingsmogelijkheden met verschillende Chinese steden nauwkeurig bekeken en de stad Chengdu geselecteerd als meest passend voor samenwerking.

De samenwerking met Chengdu moet zich toespitsen op de terreinen economie, toerisme, cultuur en educatie. De ambitie van Maastricht om activiteiten in en met China (Chengdu) te ontplooien wordt ondersteund door onder meer de Universiteit Maastricht, Maastricht School of Management, Kamer van Koophandel, LIOF en de Provincie Limburg. 

Chengdu

Chengdu kenmerkt zich door grote economische groei en ontwikkelingen. Door een actieve internationale en open houding trekt de stad veel Westerse bedrijven en investeerders aan. Chengdu vormt een logistieke poort voor (onder meer) het zuid-westen van China. KLM onderhoudt een rechtstreekse lijnverbinding tussen Schiphol en Chengdu. Op economisch gebied richt de stad zich op voedselverwerkende industrie, IT en elektronische informatie, (financiële) dienstverlening en bio-pharmaceutische industrie. Chengdu kent de oudste archeologische vondsten van China. De stad staat verder bekend om haar wereldberoemde pandareservaten, een belangrijke toeristische attractie. 

Meer informatie

Via deze pagina houden we u op de hoogte van alle activiteiten en ontvangsten in het kader van de stedenband Maastricht-Chengdu.

2012/2013 

  • 2012 mei: Ondertekening Memorendum of understanding door Guido Derks en Vice Mayor Chengdu.
  • 2012 september: Ondertekening stedenband door burgemeester Hoes en burgemeester Ge op 13 september 2012.
  • 2012/nov: delegatie van een pharmaceutisch bedrijf en Shichuan University uit Chengdu bezoekt Maastricht.
  • 2013/maart: bezoek Cultuurdelegatie uit Chengdu aan Maastricht tijdens TEFAF.
  • 2013/maart: bezoek Sportdelegatie uit Chengdu aan Maastricht.
  • 2013/juni: bezoek life sciences delegatie uit Chengdu aan Maastricht en Maastricht Health Campus.
  • 2013/september: Maastrichtse cultuurdelegatie bezoekt onder leiding van burgemeester O. Hoes Chengdu. 

Bent u op zoek naar meer informatie over deze stedenband? Mail dan uw vraag naar post@maastricht.nl onder vermelding van Stedenband Chengdu.

In alle activiteiten werkt de gemeente Maastricht nauw samen met haar partners: Provincie Limburg, Kamer van Koophandel, LIOF, UM, Zuyd, MSM en andere gemeenten. Daarnaast wordt het lokale en regionale bedrijfsleven een platform geboden om bij interesse aan te haken op de economische componenten van de ontvangsten uit en bezoeken aan Chengdu.

Beoordeel deze pagina