Sociale Wijzer

Wilt u iets weten over uw eigen leef- of woonsituatie? Of wilt u vaker onder de mensen komen? Of merkt u dat het onderhouden van uw tuin steeds moeizamer gaat? U hoeft niet bij de pakken neer te zitten. U heeft verschillende mogelijkheden om een oplossing te vinden voor uw hulpvraag.

MaastrichtHelpt

Op de website MaastrichtHelpt.nl vindt u informatie, advies en tips voor allerlei vragen over welzijn en zorg in Maastricht. Door uw vraag in het zoekmenu in te vullen krijgt u een overzicht van alle organisaties, stichtingen en verenigingen in de stad die u kunnen helpen met uw vraag. Ook kunt u producten en diensten vergelijken in de stad en uw buurt.

WeHelpen.nl

WeHelpen is de online marktplaats voor mantelzorgers, vrijwilligers en mensen met een hulpvraag die elkaar willen helpen en vinden. Heeft u hulp nodig? Of wilt u hulp bieden? Meld u aan op deze landelijke site.

Pasopjegeld.nl

Pas op je geld is een site voor inwoners van Maastricht en is gericht op het bieden van online ondersteuning voor mensen met vragen over hun budget. U kunt via Pas op je geld inzicht krijgen hoe u er financieel voor staat en krijgt advies hoe u op eigen kracht uw financiële situatie kan verbeteren of op orde brengen.

Cjg043maastricht.nl

CJG 043 Maastricht is hét informatie- en adviespunt over zorg en opvoeding voor ouders en opvoeders in de gemeente Maastricht. De informatie is ontwikkeld ten behoeve van (aanstaande) ouders en opvoeders. Daarnaast is er nog een apart onderdeel voor jongeren.

Ongehinderd.nl

De gemeente Maastricht is aangesloten op de website Ongehinderd.nl. Deze website geeft mensen met beperkingen specifieke informatie over de toegankelijkheid van voorzieningen en gebouwen in de stad.

Wijkservicepunten en Team Wmo

Heeft u via de bovenstaande sites geen antwoord gevonden op uw vraag dan kunt u terecht bij de medewerkers van de wijkservicepunten in de stad of bij de medewerkers van het Team Wmo van de gemeente Maastricht. Zij zullen aan de hand van een gesprek samen met u op zoek gaan naar een antwoord op uw vraag.

Beoordeel deze pagina