Vacatures en stageplekken

Maastricht behoort met circa 122.000 inwoners tot de grotere steden in Nederland. Het is niet alleen een van de oudste steden van het land, maar ook een vitale en veelzijdige universiteitsstad met een gezonde dosis ambities. De ontwikkeling van Maastricht zit in een stroomversnelling, waarbij talrijke initiatieven en ontwikkelingen van binnen en buiten zich aandienen. Maastricht stelt hoge eisen aan de kwaliteit van het voorzieningenniveau op ruimtelijk, maatschappelijk, economisch en cultureel vlak.

Werken bij gemeente Maastricht

Het motto 'mensen maken Maastricht' geeft aan dat 'de mens' centraal staat bij deze kwaliteitsverbetering. Om deze gedachte stevig te verankeren binnen de organisatie, zijn de eerste stappen gezet richting een nieuwe, meer integrale, interactieve en innovatieve werkwijze zodat, nog meer dan voorheen, de gemeente Maastricht staat voor een professionele organisatie waar mensen graag werken en waar samen met inwoners, bedrijven en instellingen gewerkt wordt aan de ontwikkeling van de stad. Een goed ontwikkeld gevoel voor communicatie en een brede, vakoverschrijdende blik zijn dan ook belangrijk in iedere functie.

Inzetten van talent en ambitie

Om deze kwaliteitsverbetering te kunnen realiseren vragen wij nogal wat van onze medewerkers. Het betreft niet alleen specifieke kennis en vaardigheden die noodzakelijk zijn voor de invulling van de functie, maar ook competenties die nodig zijn in de samenwerking met collega's uit andere vakgebieden. Daar tegenover staat dat wij onze medewerkers alle gelegenheid willen bieden om zich verder te ontwikkelen en hun talenten en ambities zoveel mogelijk in te zetten op een plek in de organisatie die daarbij past. Vrijkomende functies worden dan ook eerst aangeboden aan eigen medewerkers en pas daarna extern opengesteld.

Beoordeel deze pagina