Landelijk tijdelijk Noodfonds Energie

Naast het gemeentelijke noodfonds is er nu ook het landelijk tijdelijk Noodfonds Energie. Dit noodfonds betaalt voor huishoudens die in aanmerking komen voor steun, een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023. Aanvragen kan tot 5 mei 2023, 12.00 uur.  

Vraag steun aan via het Noodfonds Energie

Wie kan steun aanvragen bij het tijdelijk Noodfonds Energie?

De volgende huishoudens kunnen steun krijgen van het Noodfonds:  

  • Het huishouden heeft een bruto-inkomen van maximaal 200 procent van het sociaal minimum. Dan is het bruto-inkomen per maand lager dan 2.980 euro (alleenstaand) of 4.180 (samenwonend). De bedragen zijn inclusief 8 procent vakantiegeld.  
  • Huishoudens hebben zelf een contract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier. Het maakt niet uit bij welke energieleverancier.  
  • De rekening voor gas en stroom is (afhankelijk van het inkomen) hoger dan 10 tot 13 procent van het gezamenlijk bruto-inkomen.  

Hoe aanvragen? 

Alle informatie over de aanvraag is te vinden op www.noodfondsenergie.nl
Hier vindt u ook de antwoorden op veelgestelde vragen.  

Aanvragen kan tot 5 mei 2023, 12.00 uur. Over de periode oktober 2022 tot en met maart 2023. 

Vragen? 


Heeft u vragen of komt u er niet uit, bel dan met de hulplijn: 0800-0550 (gratis). 

  • Het landelijk tijdelijk Noodfonds Energie is opgericht door energieleveranciers en een aantal maatschappelijke organisaties. De Rijksoverheid ondersteunt dit landelijk fonds. Het is geen regeling van de gemeente.