De Prinsenkamer (Stadhuis)

De unieke entourage van de Prinsenkamer in het zeventiende-eeuwse Stadhuis is één van de meest gewilde locaties om te trouwen in Maastricht. Het Stadhuis op de Markt werd gebouwd tussen 1659-1664. In die tijd werd Maastricht bestuurd door de Hertog van Brabant en de Prins Bisschop van Luik. Het Stadhuis bestaat dan ook uit twee gelijke helften die samen één geheel vormen.

De Prinsenkamer biedt ruimte aan maximaal 25 personen. In de trouwzaal is fotograferen en filmen toegestaan. Muziek is geen bezwaar.

Bereikbaarheid

Bruidsparen ontvangen één ontheffing om aan de voorzijde of aan de achterzijde van het Stadhuis op de Markt te parkeren. In verband met de gezellige woensdag- en vrijdagmarkt kunt u op deze dagen hier niet parkeren. U kunt zich laten afzetten bij de achteringang, ook hier krijgt u een ontheffing voor. De gezellige sfeer van de markt geeft extra charme aan uw trouwdag.

Er is een breed pad vrijgehouden zodat u, en uw gezelschap makkelijk de deur kan bereiken. En aan de achterzijde is ook een lift voor mindervaliden.

Meer weten?

Beleef en ontdek het Stadhuis van Maastricht op onze pagina over het Stadhuis. Hier kun je ook het filmpje 'Grandeur op de Markt' bekijken en een virtuele tour maken door het Stadhuis.