Zorgen over uw kind?

"Mijn puberdochter is de laatste tijd erg somber en stil"
"Mijn zoon gebruikt drugs, gamet veel en spijbelt regelmatig"
"Mijn kind is zo druk, ik kan het niet meer aan"
"Ik heb een kind met een beperking"

U maakt zich zorgen over uw kind. U loopt rond met vragen over opvoeden of opgroeien en u komt er zelf niet uit. Of er zijn problemen thuis. Problemen die u niet zelf kunt oplossen. Dan staat u er niet alleen voor. Op deze pagina vertellen we u wie er wanneer voor u klaarstaat.

Wie helpt mij?

Soms is het onduidelijk waar u precies moet zijn met uw hulpvraag: bij het consultatiebureau? Of op www.cjg043.nl? Misschien eerst bij de huisarts? Of toch bij de leerkracht? In principe kiest u gewoon voor de plek die voor u het beste voelt. Iedere hulpverlener luistert naar uw probleem. En weet ook of u bij hem of haar aan het juiste adres bent. Als hulpverleners u niet zelf kunnen helpen, kunnen zij team Jeugd erbij vragen. Maar u kunt ook zelf contact met ons opnemen.

Over team Jeugd

Even voorstellen: wij zijn team Jeugd van de gemeente Maastricht & Valkenburg aan de Geul. Wij zijn een groep professionals met veel ervaring in het werkveld van de jeugdhulp. We zijn er om u te ondersteunen met deskundig advies en begeleiding. Ook kunnen we jeugdhulp regelen als dat nodig is.

Of u nu worstelt met pubervragen of u zich zorgen maakt over het game-gedrag van uw kind: u kunt met allerlei vragen bij ons terecht. We kunnen uw vraag telefonisch (via 14 043) beantwoorden of we maken een afspraak. Komt u in contact met ons, dan krijgt u een vast contactpersoon. U kunt op ieder moment contact opnemen met hem of haar. Hoe we samen te werk gaan, leest u op de pagina Samen aan de slag.

Afspraak maken

Over geld

Als er gekozen wordt voor inzet van professionele hulpverlening, verloopt dit meestal via een beschikking en zijn er geen kosten voor u als ouder. In sommige gevallen wordt de ingezette hulpverlening gefinancierd vanuit een persoonsgebonden budget (Pgb).

Lees meer...

 

Contact met team Jeugd

U kunt ons telefonisch bereiken via 14 043 (keuze jeugd), op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. Per mail zijn wij bereikbaar via: jeugd@maastricht.nl.

Ons bezoekadres is: Randwycksingel 22, 6229 EE Maastricht, op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.