Vrije tijd: cultuur, sport en clubjes

Cultuur

Uw zoon wil leren dj'en en uw dochter wil op ballet. Of ze willen leren drummen. Bij de harmonie. Of op tekenles. Maar al die dingen kosten geld.

Om u te helpen is er het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit is er voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit gezinnen met een minimuminkomen. Het fonds betaalt het lesgeld of een bijdrage in de spullen die u nodig heeft, zoals een instrument of dansschoenen.

Hoe regel ik dat?

Om geld te krijgen van het Jeugdfonds Sport & Cultuur moet iemand anders voor u een aanvraag indienen: een tussenpersoon. Denk aan een schooljuf, uw huisarts of iemand van het Sociaal Team in uw buurt.

Vraag of ze een aanvraag voor u indienen via https://www.allekinderendoenmee.nl/.

Sport

Voetballen, zwemmen, hockeyen, volleyballen: sporten is gezond. Maar lid worden van een voetbalclub of tennisles krijgen kost geld. Om u te helpen is er het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zij zijn er voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit gezinnen met een minimum inkomen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of een bijdrage in de spullen die u nodig heeft, zoals voetbalschoenen of een tennisracket.

Hoe regel ik dat?

Om geld te krijgen van het Jeugdfonds Sport & Cultuur moet iemand anders voor u een aanvraag indienen: een tussenpersoon. Een juffrouw, uw huisarts, of iemand van het sociaal team in uw buurt. U kunt hen verwijzen naar https://www.allekinderendoenmee.nl/.

Goed om te weten

U kunt ook hulp krijgen van de Stichting Leergeld. Daarvoor moet u vragen beantwoorden. Die vindt u op hun website. Een vrijwilliger van de Stichting Leergeld maakt dan een afspraak met u en komt bij u thuis.

Clubjes

Clubjes als scouting en kindervakantiewerk kosten geld. Als u een minimuminkomen heeft, kan de gemeente u helpen om die kosten te betalen.

Hoe regel ik dat?

Bij Sociale Zaken Maastricht Heuvelland kunt u online (met DigiD) of per brief een tegemoetkoming aanvragen.