Kiezerspas

Bij sommige verkiezingen mag u ook in een andere gemeente stemmen dan waar u staat ingeschreven. Om te stemmen buiten uw eigen woonplaats heeft u een kiezerspas nodig. Daarmee kunt u bijvoorbeeld stemmen in de gemeenten waar u werkt. Voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021 kunt u vanaf 2 maart tot 12 maart uiterlijk 17.00 uur een kiezerspas aanvragen.

U kunt alleen een kiezerspas aanvragen als u op 1 februari 2021 in Maastricht was ingeschreven. Was u op dat moment in een andere gemeente ingeschreven? Dan moet u de kiezerspas daar aanvragen.

Stemmen in een andere gemeente

Met uw stempas of stempluspas kunt u stemmen in uw woonplaats. Wilt u in een andere gemeente stemmen? Vraag dan een kiezerspas aan.

Kiezerspas

Voor de Tweede Kamerverkiezingen kunt u met de kiezerspas stemmen in elk stembureau in Nederland. Wij sturen de kiezerspas binnen 2 werkdagen na uw aanvraag per post naar u toe.

Stempas kwijt, beschadigd of niet ontvangen?

Wilt u in uw eigen gemeente stemmen of iemand machtigen om voor u te stemmen? Dan heeft u een stempas nodig. Of een stempluspas als u 70 jaar of ouder bent. Bent u de pas kwijt, is de pas beschadigd of heeft u geen pas ontvangen? Dan kunt u  een nieuwe stempas of stempluspas (als u 70 jaar of ouder bent) aanvragen.

Meer informatie en voorwaarden

Kijk voor meer informatie over de Tweede Kamerverkiezingen op de website van de Kiesraad.