logo Maastricht Awards 2017
Bekijk de video op Youtube

Maastricht Awards

Sinds 2012 spreekt de gemeente Maastricht met de uitreiking van de Maastrichts Awards haar waardering uit voor de vele ondernemers die Maastricht kiezen als vestigingsplaats. Tegelijkertijd wordt met dit initiatief excellent ondernemerschap zichtbaar gemaakt. Inmiddels is Maastricht Awards uitgegroeid tot een initiatief vóór en dóór ondernemers. Meer lezen over voorgaande edities van Maastricht Awards? Rabobank Maastricht en Omstreken is hoofdsponsor van deze Award.

Made in Maastricht Award 2017

Voor de uitreiking in 2017 is gekozen om, in tegenstelling tot voorgaande jaren, één Award uit te reiken: de ‘Made in Maastricht Award 2017’. Hiermee wordt nadrukkelijk de relatie gelegd met ‘Groeten uit Maastricht - expo over innovatief ondernemerschap’, de expositie over Maastrichtse maakbedrijven die tot en met 7 januari 20018 in het Eiffelgebouw in Maastricht plaatsvindt.

Jury 2017

Een deskundige en onafhankelijke jury heeft zich gebogen over de vraag wie de ’Made in Maastricht Award 2017’ verdient. De jury bestaat dit jaar uit:

  • Sonja Demandt – secretaris Limburgse Werkgevers Vereniging en directeur Parkmanagement BV
  • Ad van Ginneken – senior adviseur Kamer van Koophandel
  • Hans Kasper – wetenschappelijk directeur Etil research group
  • Chequita Nahar – directeur Maastricht Academy of Fine Arts and Design
  • Lou Nelissen – directeur Bedrijven bij Rabobank Maastricht en Omstreken
  • Karin van de Ven – voorzitter MKB-Maastricht – Heuvelland en directeur Jules Group (juryvoorzitter)

Nominaties 2017

Maison Blanche Dael, Mine Kafon en Koninklijke Mosa zijn genomineerd voor de Maastricht Award 2017 Korte toelichting van de jury op deze nominaties: De jury spreekt haar respect uit voor de manier waarop Maison Blanche Dael in relatief korte tijd succesvol heeft opgeschaald van koffiebranden naar koffiezetten. Met de nominatie van Mine Kafon beloont de jury de succesvolle overgang van afstudeerproject naar onderneming vanuit de ambitie om de wereld te bevrijden van landmijnen. De nominatie van marktleider Mosa wordt gemotiveerd door de succesvolle transformatie van deze tegelproducent aangedreven door design en duurzaamheid. De motivatie van de jury om deze bedrijven te nomineren lees je in het juryrapport.

Maison Blanche Dael / Coffeelovers wint Maastricht Award 2017

Hoewel de drie genomineerden allemaal een Maastricht Award verdienen kan er maar één winnaar zijn. De jury heeft de Maastricht Award 2017 toegekend aan Maison Blanche Dael / Coffeelovers. De winnaar van de Maastricht Award 2017 heeft excellent ondernemerschap getoond bij de ontwikkeling en implementatie van een eigentijds concept, dat voortbouwt op een lange traditie van vakmanschap. De jury honoreert de strategie achter deze product- en marktverbreding. Lees het juryrapport.

Initiatief en organisatie

Maastricht Awards 2017 is een initiatief vóór en dóór ondernemers met als kartrekkers Gemeente Maastricht, Centrummanagement, Maastricht Marketing en vertegenwoordigers vanuit de retail, horeca, maakindustrie en dienstensector. De Maastricht Awards worden mede mogelijk gemaakt door de genereuze bijdrage van hoofdsponsor Rabobank Maastricht en Omstreken.

Vragen?

Neem voor vragen contact op met Joop Timmermans: info@maastrichtawards.nl.

Zie ook:

2017 Made in Maastricht Award: Maison Blanch Dael

Maastricht Awards sinds 2012