Wifinetwerk in binnenstad Maastricht

Als eerste stap in de ontwikkeling van Maastricht naar Smart City krijgt de binnenstad mogelijk dit najaar een vrij toegankelijk wifinetwerk. Daarvoor hebben VodafoneZiggo, Centrummanagement Maastricht, Gemeente Maastricht, Universiteit Maastricht, MECC en SOM (Stichting Stimuleringsfonds Overnachtingen Maastricht) de handen ineen geslagen. De verdere digitalisering van Maastricht zorgt ervoor dat de stad aantrekkelijk blijft voor bewoners, bezoekers en ondernemers.

Het publieke wifinetwerk komt tot stand wanneer voldoende ondernemers een internetabonnement afsluiten bij Ziggo. Naar verwachting begint dit jaar de aanleg van de technische infrastructuur. Het publieke wifinetwerk vormt de opmaat naar het project Smart City, waarbij op termijn diensten en faciliteiten vanuit één digitale app toegankelijk worden voor bewoners, bezoekers én ondernemers van Maastricht. Denk bijvoorbeeld aan relevante data via een dashboard, augmented reality, of informatie over verkeersstromen voor een optimale bereikbaarheid van de stad.

Frank Mimpen, commercieel directeur MECC Maastricht, is blij met de samenwerking: “Vanaf de eerste gesprekken over gratis wifi in het centrum van Maastricht is MECC Maastricht enthousiast ambassadeur van dit initiatief. Free wifi maakt de stad nog aantrekkelijk voor toerisme. MECC Maastricht richt zich met name op zakelijk toerisme met de acquisitie van internationale congressen. Een competitieve markt waarbij de aantrekkelijkheid van de stad in de vorm van faciliteiten en services doorslaggevend is. Een gratis toegankelijk wifinetwerk in Maastricht benadrukt het hoge niveau van gastvriendelijkheid en versterkt onze positie om meer congressen naar Maastricht te halen.”