Creatieve maakindustrie

Creatieve maakindustrie is een verzamelnaam voor (kleinschalige) ondernemingen waar creativiteit en voortdurende vernieuwing in het DNA zitten. Het gaat om bedrijven in de kunstsector, media & entertainment en zakelijke creatieve dienstverlening. Sinds 2014 is de creatieve maakindustrie in Maastricht uitgegroeid tot een sector die nationaal en internationaal meetelt. Voor een duurzame verankering in de Maastrichtse economie en samenleving stimuleert de gemeente nieuwe initiatieven met subsidies en huisvesting.  

Subsidie en huisvesting

Initiatieven die de zichtbaarheid, het ondernemerschap en de netwerken van de creatieve sector versterken, komen in aanmerking voor een subsidie van maximaal €20.000 per project. Op jaarbasis is hiervoor een bedrag van €125.000 euro beschikbaar. Meer informatie over de subsidieregeling

Startende creatieve ondernemers hebben betaalbare huisvesting nodig. De gemeente helpt en stelt atelier- en werkruimtes beschikbaar via overheids- en private partners. Meer weten? Kijk voor informatie over atelierruimtes op de website van SAM of ga naar Team Ondernemen Maastricht voor informatie over overheids- en private partners. 

Vragen over de subsidieregeling kunt u stellen aan lincey.bastings [at] maastricht.nl

Een man met een instrument in handen om glas te blazen
Foto: Jonathan Vos