Demonstratie of betoging houden

Iedereen mag demonstreren. Daar is geen vergunning voor nodig. Wel moet u een demonstratie of  betoging vooraf melden bij de gemeente. Als het nodig is, kunnen we dan tijdig samen met politie en handhaving veiligheidsmaatregelen nemen.

Melden

U moet uw betoging of demonstratie minimaal 48 uur vooraf melden. Dat kan online. Weekend en officiële feestdagen tellen niet mee.

Wilt u bij uw betoging of demonstratie aanvullende middelen gebruiken? Bijvoorbeeld een podium of kraampje? Dan heeft u mogelijk een aanvullende vergunning nodig voor het gebruik van die middelen. 

Na ontvangst van uw melding nemen wij contact met u op en hoort u welke voorschriften van toepassing zijn tijdens uw demonstratie of betoging. Ook laten wij u weten of er eventueel een aanvullende vergunning nodig is.  Bijvoorbeeld een standplaatsvergunning of een vergunning voor het gebruik van een geluidswagen.

Meer informatie

Wilt u vooraf meer weten over de mogelijkheden en voorschriften voor demonstraties en betogingen. Bel dan naar 14 043. We helpen u graag.