Maastricht Awards

De Maastricht Award is dé prijs voor de ondernemer die uitblinkt in zijn vakgebied door innovatie, de manier van werken en de omgang met klanten en gasten.

Editie Maastricht Awards 2020 verplaatst naar 12 april 2021

De 9e editie van het uitreiken van de Maastricht Awards gaat in november 2020 wegens de coronacrisis niet door. De uitreiking van de awards wordt verplaatst naar 12 april 2021.

Toch wil de gemeente Maastricht ook dit jaar weer waardering uitspreken voor ondernemers. Op 20 november, de Dag van de Ondernemer, zet de gemeente Maastricht een aantal ondernemers in het zonnetje met een Maastricht Award Box. Ondernemers die hun bedrijf op een inspirerende en creatieve wijze door de coronacrisis proberen te loodsen. Daarmee wil de stad, zeker nu in deze lastige periode, ondernemers laten weten dat er waardering bestaat voor de wijze waarop zij de huidige problemen tegemoet treden en aanpakken.

In december van dit jaar start de campagne voor het uitreiken van de Maastricht Awards, op 12 april 2021.

Tot stand gekomen met medewerking van John Paulus en Confetti Maastricht, Eclair Affair, Opera Zuid, Rantree, SoDelicious, The Green Elephant Hostels en Thomas Regout International B.V.

Editie 2019

Onder grote belangstelling zijn op 25 november de Maastricht Awards 2019 uitgereikt in het Stadhuis van Maastricht. Met deze prijzen wordt onderscheidend ondernemerschap zichtbaar gemaakt en waardering uitgesproken voor de vele ondernemers die Maastricht kiezen als vestigingsplaats. Tijdens de achtste editie waren er drie prijzen te vergeven; per Award werden drie bedrijven genomineerd. FI&S is winnaar van de Rabo Made In Maastricht Award en SoupBros mag met de Business Take-Off Award naar huis. De Hospitality Award is gewonnen door Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer. Voor de uitreiking werden de genomineerde ondernemers en aanwezigen toegesproken door Michel Huisman (kunstenaar en ontwerper van o.a. het Maankwartier), Astrid Roebroeck-Pinckaers (eigenaar Ricoh Document Center Zuid en topvrouw van Limburg 2019) en Vivianne Heijnen (wethouder voor economie van de gemeente Maastricht). De gemeente Maastricht verzorgde samen met de partners van de Maastricht Awards (Rabobank, Les Tables & Maastricht Culinair en The Student Hotel) een Interactief intermezzo in de pronkkamers van het Stadhuis.

De after movie

Benieuwd naar de after movie? Bekijk 'm hier.

De winnaars: Nout van Stekelenburg (FI&S), Kariem El Kenawi & Ricardo Hekers (Soup Bros.)Tom de Lepper (Stadsbrouwerij de MaastrichterMaltezer)
De winnaars: Nout van Stekelenburg (FI&S), Kariem El Kenawi & Ricardo Hekers (Soup Bros.), Tom de Lepper (Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer)

Jury

Bij de toekenning van de Maastricht Awards let de jury op het belang van een bedrijf voor Maastricht en omstreken, de (groei van de) werkgelegenheid, circulair ondernemerschap, het ambitieniveau van de ondernemer, de innovatie, de investeringsbereidheid, het onderscheidend vermogen van de onderneming en de service aan klanten en het personeelsbeleid. 

De deskundige en onafhankelijke jury bestaat uit:

  • Lou Nelissen, voorzitter - Directeur Bedrijven Rabobank
  • Rob van Leen - Chief innovation, Officer Member Executive Committee | DSM
  • Bouwien Janssen - Director development & alumni relations. Director of University Fund Limburg | UM
  • Jan Jansen - European Operations Optimization Manager | Sibelco / COE Leader Energy en bestuurslid van de SIM (Samenwerkende Industrieterreinen Maastricht)
  • Pascal Starren (Winnaar 2018) - Eigenaar | Plusmarkt Heugem 
  • Laura Nieboer (Winnaar 2018) - Eigenaar/oprichter | Innowastion 
  • Esther Paulus-Maalsté - Store Manager | Bijenkorf
  • Ad Smits Faculteitsdirecteur / Dean | Zuyd University
  • Dave van der Pol Director | The Student Hotel
Foto van de juryleden van de Maastricht Awards editie 2019
Van links naar rechts: Lou Nelissen (voorzitter), Laura Nieboer, Rob van Leen, Bouwien Janssen, Pascal Starren, Lilian Cortenraad (Gemeente Maastricht) en Patrique Bulté (waarnemend jurylid Dave van der Pol)

Made in Maastricht

De uitreiking van de Maastricht Awards is een van de vele activiteiten die de gemeente Maastricht onderneemt in het kader van Made in Maastricht. De gemeente heeft onder die vlag de ambitie om onderscheidend Maastrichts ondernemerschap meer zichtbaar te maken in de stad. Made in Maastricht staat voor hoe in Maastricht wordt gewerkt en zaken worden gedaan en voor de unieke producten die in deze stad worden bedacht, ontworpen of vervaardigd.

logo's Gemeente Maastricht, Rabobank, The Student Hotel, Maastricht Culinair, Les Tables en Maastricht Centrum Management
Maastricht Awards