Te huur: Boschstraat 58 D

Gemeente Maastricht biedt het zelfstandige woonappartement aan de Boschstraat 58 D op de 3e verdieping te huur aan.

Locatie

Woonappartement – Boschstraat 58 D

Informatie

Gemeente Maastricht biedt het zelfstandige woonappartement aan de Boschstraat 58 D op de 3e verdieping te huur aan.

Dit appartement is circa 68,3 m² (v.v.o.) en beschikt over leefruimte, open keuken, badkamer met douche, toilet en vaste wastafel, 2 slaapkamers en kleine inpandige berging en is gelegen op de 3e verdieping.

Boschstraat 58 beschikt niet over een liftinstallatie.

Het appartement wordt momenteel helemaal gerenoveerd waarbij de badkamer en de keuken helemaal worden vernieuwd.

Aanvang van de huur is gepland op 1 februari 2023.

De huurprijs op maandbasis bedraagt 725,00 euro exclusief servicekosten.

Energie, gas en water worden door de verhuurder verzorgd en worden via tussenmeters jaarlijks via verrekening van de servicekosten afgerekend. Een onderdeel van de servicekosten vormt ook de trappenhuisverlichting en het elektriciteitsverbruik van de centrale afzuiginstallatie. Op basis van historische gegevens wordt het maandelijkse voorschot aandeel energiekosten in de servicekosten bepaald op 270,00 euro.

Door de stijgende energiekosten zijn momenteel nog geen nieuwe prijzen bekend. Naar verwachting zal dit rond 20 december 2022 bekend zijn waarna het voorschot voor energie mogelijk aangepast wordt.

Mogelijk maakt in de toekomst het periodiek schoonmaken van de centrale hal en het trappenhuis ook onderdeel uit van de servicekosten. De geschatte kosten bedragen 70,00 euro per appartement per maand. De definitieve kosten worden bepaald aan de hand van een gespecificeerde offerte.

Minimumeisen waar huurder aan moet voldoen

Voor de verhuring worden de navolgende minimumeisen gehanteerd:

  1. Inkomenseis: Bij 1 huurder een aantoonbaar minimaal inkomen van 3.000,00 euro bruto per maand. Bij 2 huurders een gezamenlijk minimaal inkomen van 3.250,00 euro per maand.
  2. Potentiële huurder dient te voldoen aan de Bibob-toets in het kader van de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Wet Bibob).
    De gemeentelijke beleidslijn inzake de toepassing van de Wet bevordering integriteitsbeoordeling door het openbaar bestuur is te raadplegen via https://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR601339/1.

Selectiemethode en -procedure

Selectie van de huurder vindt plaats aan de hand van het principe wie het eerst komt, wie het eerst maalt. De potentiële gegadigden worden zodoende beoordeeld op volgorde van binnenkomst  Voldoet de potentiële gegadigde die zich als eerste heeft gemeld niet aan de hierboven genoemde minimumeisen en/of leiden de gesprekken met deze potentiële gegadigde niet tot overeenstemming dan wordt de 2e potentiële gegadigde die zich heeft gemeld beoordeeld enzovoorts.

Nadat de gemeente een gegadigde heeft geselecteerd waarmee zij voornemens is een huurovereenkomst te sluiten, deelt de gemeente dit mede aan de overige personen/partijen die zich hebben gemeld naar aanleiding van deze publicatie.

20 kalenderdagen na deze mededeling gaat de gemeente in beginsel over tot het sluiten van de huurovereenkomst met de geselecteerde gegadigde.

Contact

U kunt uw interesse kenbaar maken door een e-mail te sturen naar marcel.mevissen [at] maastricht.nl (marcel[dot]mevissen[at]maastricht[dot]nl).

Vermeld in deze e-mail duidelijk dat u interesse heeft in de huur van het woonappartement Boschstraat 58 D.