Jeugdhulp

U maakt zich zorgen over uw kind. U loopt rond met vragen over opvoeden of opgroeien en u komt er zelf niet uit. Of er zijn problemen thuis. Problemen die u niet zelf kunt oplossen. Dan staat u er niet alleen voor. Op deze pagina vertellen we u wie er wanneer voor u klaarstaat.

Wie helpt mij?

Soms is het onduidelijk waar u precies moet zijn met uw hulpvraag: bij het consultatiebureau? Of op www.cjg043.nl? Misschien eerst bij de huisarts? Of toch bij de leerkracht? In principe kiest u gewoon voor de plek die voor u het beste voelt. Iedere hulpverlener luistert naar uw probleem. En weet ook of u bij hem of haar aan het juiste adres bent. Als hulpverleners u niet zelf kunnen helpen, kunnen zij team Jeugd erbij vragen. Maar u kunt ook zelf contact met ons opnemen.

Foto team jeugd van gemeente Maastricht

Team Jeugd

Even voorstellen: wij zijn team Jeugd van de gemeente Maastricht & Valkenburg aan de Geul. Wij zijn een groep professionals met veel ervaring in het werkveld van de jeugdhulp. We zijn er om u te ondersteunen met deskundig advies en begeleiding. Ook kunnen we jeugdhulp regelen als dat nodig is.

Of u nu worstelt met pubervragen of u zich zorgen maakt over het game-gedrag van uw kind: u kunt met allerlei vragen bij ons terecht. We kunnen uw vraag telefonisch (via 14 043) beantwoorden of we maken een afspraak. Komt u in contact met ons, dan krijgt u een vast contactpersoon. U kunt op ieder moment contact opnemen met hem of haar.

  • Over geld

    Als er gekozen wordt voor inzet van professionele hulpverlening, verloopt dit meestal via een beschikking en zijn er geen kosten voor u als ouder. In sommige gevallen wordt de ingezette hulpverlening gefinancierd vanuit een persoonsgebonden budget (Pgb).

  • Contact met team Jeugd

    U kunt ons telefonisch bereiken via 14 043 (keuze jeugd), op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. Per mail zijn wij bereikbaar via: jeugd [at] maastricht.nl.

    Ons bezoekadres is: Randwycksingel 22, 6229 EE Maastricht, op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.