Team Handhaven Openbare Ruimte

Als inwoner, bezoeker of ondernemer van Maastricht heeft u met wetten en gemeentelijk beleid te maken. Zo zijn er regels voor bijvoorbeeld het aanbieden van afval, het plaatsen van terrassen voor een café en voor parkeren. Deze regels zijn bedoeld om de stad leefbaar en toegankelijk te houden en om de sfeervolle uitstraling van Maastricht te behouden. Team Handhaven Openbare Ruimte Maastricht ziet toe op het naleven van deze regels. Dat doen zij door: zichtbaar aanwezig te zijn, vragen te beantwoorden, met u in gesprek te gaan en samen te werken met andere organisaties in de stad. Afhankelijk van de situatie kunnen de handhavers een waarschuwing geven of een boete uitschrijven.

Bij team Handhaven Openbare Ruimte Maastricht werken medewerkers met verschillende bevoegdheden. Er zijn gemeentelijke toezichthouders die zich vooral bezighouden met de gemeentelijke regelgeving. De buitengewoon opsporingsambtenaren houden zich naast de gemeentelijke regelgeving ook bezig met landelijke wet- en regelgeving. Ook telt het team 16 ‘gebiedsgebonden medewerkers’. Zij zijn in hun gebied namens de gemeente het eerste aanspreekpunt en zoeken actief de samenwerking op met specialisten van de gemeenten, of met de politie en de woningcorporaties.

De gebiedsgebonden medewerker

Maastricht is ingedeeld in 7 gebieden. In elk gebied werkt minstens 1 gebiedsgebonden medewerker. Iedere gebiedsgebonden medewerker beantwoordt of behandelt graag uw vragen, opmerkingen of klachten over de regels. In de gebiedskaart ziet u welke gebiedsgebonden medewerker bij u actief is. Geef via het klantenmeldpunt (telefoonnummer 14 043) duidelijk door wat uw vraag of opmerking is, over welke gebied het gaat en hoe u te bereiken bent. De gebiedsgebonden medewerker neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

Overzicht gebiedsgebonden medewerkers

Centrum (Binnenstad, Jekerkwartier, Kommelkwartier, Statenkwartier, Boschstraatkwartier, Sint Maartenspoort, Wyck)
Alon Homblen, Romain Giesen, Frenk Cuijpers

Buitenwijk West (Brusselsepoort, Mariaberg, Belfort, Pottenberg, Malpertuis, Caberg, Oud Caberg, Malberg, Dousberg-Hazendans, Daalhof)
Ahmet Tas, Jack Laenen, Maurice Takens, Rick v.d.Boorn

Buitenwijk Zuid-West (Villapark, Jekerdal, Biesland, Campagne, Wolder, Sint Pieter)
Guido Schrijnemeeckers

Buitenwijk Noord-West (Boschpoort, Bosscherveld, Frontenkwartier, Belvédère, Lanakerveld)
Peter Timmermans Vervanger: Jef Schellings

Buitenwijk Noord-Oost Beatrixhaven, Borgharen, Itteren, Meerssenhoven
Jef Schellings Vervanger: Peter Timmermans

Buitenwijk Oost (Wyckerpoort, Heugemerveld, Wittevrouwenveld, Nazareth, Limmel, Scharn, Amby)
Maykel Heuts, Jos Pelzer, Christian Tol

Buitenwijk Zuid-Oost (Randwyck, Heugem, Heer, De Heeg, Vroendaal)
Patrick Hooper, Frank Frissen, Lilian Miesen

Facebook

Word vrienden met de gebiedsgebonden medewerkers op Facebook: