Het Stadhuis

Beleef en ontdek het Stadhuis van Maastricht als nooit tevoren met de korte film van Max van Even, een virtuele tour of het fotoboek uit de Reeks Vierkant Maastricht. 

Film 'Grandeur op de Markt'

De film Grandeur op de Markt neemt je mee door het Stadhuis. Met unieke 3D-beelden en fascinerende close-ups. Bekijk elk detail van het rijk gedecoreerde 17e- en 18e-eeuwse interieur met bijzondere bouwdetails en indrukwekkende wandtapijten. De film is een ware ode aan het Stadhuis. 

Bekijk de film 'Grandeur op de Markt'

Virtuele tour

Wandel virtueel door het stadhuis met deze tour. Bezoek alle ruimtes van dit bijzondere 17e-eeuwse gebouw, ontworpen door architect Pieter Post. Als virtuele bezoeker kom je zelfs op unieke plekken waar je met een gewone rondleiding niet komt! De virtuele tour is beschikbaar voor pc, smartphone en tablet.

Bekijk de virtuele tour.

Fotoboek Een magnifiek Stadhuis

Dit fotoboek is met haar prachtige kwaliteitsfotografie een lust voor het oog. Net als de film is het boek een ode aan het Stadhuis, met spreads die de grandeur van het gebouw tonen. Het 156 pagina’s tellende boek biedt naast de prachtige beelden achtergrondinformatie over het interieur en het effect van de restauratie. Bijzonder extraatje is de cd met carillonmuziek met o.a. natuurlijk het Mestreechs volksleed.

Het boek is te verkrijgen via de boekhandel of via www.historischereeksmaastricht.nl. Dit boek, met voor een deel een Engelse vertaling, is verschenen als deel 46 in de Reeks Vierkant Maastricht.