Ironman Maastricht - Limburg 2019

Op 2, 3 en 4 augustus vindt het IRONMAN Multisport Festival Maastricht - Limburg plaats in de regio. Op het programma staan triatlons met 2 verschillende afstanden: de IRONMAN 5i50 op zondag met de olympische afstand van 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen en de IRONMAN 4:18:4 op zaterdag met 400 meter zwemmen, 18 kilometer fietsen en vier kilometer hardlopen. Op de zaterdag voor de wedstrijden is er een IRONKIDS-wedstrijd voor jeugd tot en met 14 jaar. Het multisportweekend wordt op vrijdagavond afgetrapt met een NightRun, een 5 km lange funrun.

Afsluiting parcours

Het parcours is afgesloten voor alle verkeer. Door de aard van triatlon komen de deelnemers niet in een peloton langs. Ze fietsen allemaal afzonderlijk en liggen door de zwemwedstrijd die aan het fietsonderdeel vooraf gaat, al redelijk uit elkaar. Dus daarom kan het zijn dat er enige tijd niemand komt, maar dat toch de straat afgesloten blijft. Pas als de laatste deelnemer voorbij is, gaat de straat weer open. Een indicatie van wanneer tot wanneer welke straten zijn afgesloten vindt u in onderstaande pdf’s.

Oversteekplaatsen

Er is geen verkeer mogelijk op het parcours. Wel zullen op sommige plaatsen oversteekplekken gecreëerd worden, ook voor auto’s en ander gemotoriseerd verkeer. Deze oversteekplaatsen zijn beveiligd door bevoegde en gecertificeerde verkeersregelaars en worden via borden duidelijk aangegeven.

De directe omwonenden van het parcours vragen we, als ze hun auto willen gebruiken, voordat de afsluiting van kracht is in een van de zijstraten te parkeren, in elk geval buiten het parcours. Er mag niet op het parcours zelf worden gereden. Houd er ook bij eventuele visites, feestjes, bij zorg aan huis, opkomst personeel rekening mee door tijdig de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen te treffen. Stel iedereen op de hoogte dat parkeren alleen in omliggende straten mogelijk is. Volg altijd de instructies van de verkeersregelaars.

Bezoekers

Op www.ironman.com/multisportmaastricht vindt u meer informatie over de IRONMAN Triatlon. Kijk op de website van Maastricht-Bereikbaar voor reisalternatieven en -adviezen.

Beoordeel deze pagina