Hoolhoes: nieuw centrum Limmel en Nazareth

In Limmel en Nazareth komt op de grens tussen de 2 buurten een nieuw centrum: Hoolhoes. Vlak naast het Integraal Kind Centrum De Geluksvogel. Er komen nieuwe winkels, appartementen en woningen. Als alles goed gaat, is het centrum in 2021 klaar. Zo willen we ervoor zorgen dat deze 2 buurten fijne plekken zijn én blijven om te wonen.

Eerdere stappen

In de afgelopen jaren zijn de ruimtelijke barrières al weggenomen om het centrum op de grens van de buurten te kunnen waarmaken. Er is een doorgang onder het spoor en de hoogspanningskabels liggen onder de grond. Het Integraal Kindcentrum De Geluksvogel opende eind 2016 al de deuren. Volgende stap is de bouw van de winkels en woningen.

Aanpassing bestemmingsplan

Om te kunnen bouwen moeten we het bestemmingsplan aanpassen. Het voorstel om dat te doen en een beschrijving van hoe we dat gaan doen zijn klaar en het conceptbestemmingsplan ligt eind december ter inzage. U kunt het bestemmingsplan dan bekijken via www.gemeentemaastricht.nl/ruimtelijkeplannen. Tijdens een inloopbijeenkomst op 18 december kunt u vragen over het plan stellen. Na de inzagetermijn gaat het voorstel naar de gemeenteraad ter vaststelling. Als de gemeenteraad het goedkeurt, kan de bouw beginnen.

Over Cuore Ontwikkeling

Cuore Ontwikkeling is het bedrijf dat de 28 sociale huurappartementen, 42 koopwoningen en de supermarkt onder de appartementen gaat bouwen. Er komt ook ruimte voor horeca en kleinere winkels.

Duurzaamheid

In de plannen is duurzaamheid een belangrijk thema. En zorgen warmtepompen, zonnepanelen en maximale isolatie straks voor lagere energierekeningen. Er komt geen gasaansluiting in Hoolhoes. Zo draagt het Hoolhoesproject mooi bij in onze ambitie om in de toekomst klimaatneutraal te zijn #missionzeromaastricht.

Meer informatie

Meer informatie over Hoolhoes vindt u op www.nieuwbouw-hoolhoes.nl. De naam Hoolhoes komt trouwens van het bedrijf dat vroeger op de plek lag waar nu het centrum komt.