Martinus Community Home & Wijkhuis

Het Martinushuis aan de Hoogbrugstraat 42 krijgt een nieuwe maatschappelijke functie. Het Elisabeth Strouven Fonds, The Masters en de gemeente ontwikkelen hier een woonconcept voor 21 jongeren die op weg zijn om zelfstandiger in het leven te staan, het Martinus Community Home & Wijkhuis. Het afgelopen jaar is het pand verbouwd en vanaf 1 september 2019 nemen de jongeren hun intrek in het huis.

Doorstroomhuis

De jongeren die in het Martinushuis gaan wonen zijn ‘Masters’-jongeren, studenten en jongvolwassen statushouders. Voor deze laatste groep geldt dat wanneer een statushouder 18 wordt, hij of zij zelfstandig moet gaan wonen. Vaak zijn deze jongvolwassenen hier nog niet klaar voor. Het Martinushuis heeft voor hen de functie van ‘doorstroomhuis’. Onder begeleiding en door het samenleven en samenwerken met de andere bewoners kunnen zij stappen zetten naar volledige zelfstandigheid.

Voor de buurt

Door ontmoeting en het samen organiseren van activiteiten wordt de samenhang tussen de buurt en de bewoners van het Martinushuis bevorderd. Ook worden er diensten en services aangeboden zoals The Masters Services & Care. Het publieke gedeelte van het gebouw is daarom toegankelijk voor buurtbewoners. We nodigen de buurtbewoners uit om kennis te maken met de bewoners waardoor het pand kan uitgroeien tot een verbindend en bruisend gebouw in de wijk voor en door buurt- en bewoners.

Meer informatie of ideeën?

Wilt u meer weten of heeft u ideeën voor het publieke gedeelte van het Martinushuis? Bel of mail The Masters of procesregisseur Beleid en Ontwikkeling Marc Schmidt van de gemeente Maastricht.

Contact

  • The Masters: (043) 311 73 94 (dinsdag tot en met zaterdag van 10.30 tot 18.00 uur) / maastricht@themasters.nu.
  • Marc Schmidt, procesregisseur Beleid en Ontwikkeling van de gemeente Maastricht, (043) 350 62 33 (tijdens kantooruren) / marc.schmidt@maastricht.nl

Verwijzingen