MECC Investeringsplan

Het MECC staat aan de vooravond van een grootschalige verbouwing. Naast een belangrijke update van het beurs- en congrescentrum, zodat dit weer beter past in wat de huidige en toekomstige klanten eisen, wordt geïnvesteerd in het accommoderen van grotere congressen en in de mogelijkheid om meer congressen en activiteiten gelijktijdig te laten plaatsvinden. Met die ingrepen wordt het MECC ook de centrale ontmoetingsplek binnen de Brightlands Maastricht Health Campus. Ook de reeds gerealiseerde herinrichting van het entree- en parkeergebied P3 en P4 aan de noordentree van MECC Maastricht, maakt deel uit van het investeringsplan. Die buitenruimte heeft daarmee een enorme kwaliteitsimpuls gekregen.

De totale investering die nodig is om aan alle wensen te voldoen is geraamd op circa € 30 miljoen. Deze investering wordt betaald door Provincie Limburg, Gemeente Maastricht en MECC Maastricht.

Vanaf eind 2016 is, met inschakeling van architectenbureau cepezed, een ontwerp gemaakt. De ontwerpfase is inmiddels afgerond. Afgelopen zomer is van start gegaan met de Europese aanbesteding om een bouwer te selecteren. In januari 2019 worden de biedingen (inschrijvingen) verwacht. Daarna worden deze beoordeeld.  Als de aanbesteding slaagt, kan begin 2019 opdracht worden verleend. Daarna worden de voorbereidingen getroffen en kan in juni met de werkzaamheden worden begonnen. Alle werkzaamheden zijn gereed vóór TEFAF 2021.