Treinstation en P+R-terrein Maastricht-Noord

Eind 2013 werd treinstation Maastricht Noord in gebruik genomen. Reizigers kunnen gebruik maken van een overstappunt ten noorden van Maastricht voor automobilisten op de trein, bus of fiets.

Waarom?

De regio Maastricht is populair om in te wonen, werken en om te bezoeken. Het aantal mensen dat naar en binnen de regio Maastricht reist en daarmee ook het autoverkeer in de stad neemt ieder jaar alsmaar meer toe. Deze aantrekkingskracht heeft ook een keerzijde: de bereikbaarheid van de stad staat steeds vaker onder druk. Dat maakt dat Maastricht een stad is die in ontwikkeling blijft om deze bereikbaarheid te verbeteren; in 2011 werd begonnen met de aanleg van de A2 tunnel, de Noorderburg wordt nog aangepakt en worden er andere maatregelen getroffen om de overlast te beperken.

Goed alternatief

In 2013 is het gelijknamige treinstation en P+R Maastricht Noord aan de Hoekerweg in gebruik genomen. Voor forenzen en bezoekers is het overstappunt een goed alternatief om naar Maastricht te reizen. U kunt er gratis parkeren en vervolgens overstappen met aansluitingen op de treinen (richting Randwyck of Kerkrade Centrum) of bus naar Maastricht. Het terrein biedt voldoende parkeercapaciteit en is ook goed bereikbaar voor fietsers en voetgangers via diverse fiets- en wandelpaden vanuit de omgeving.

Vanaf het noorden en oosten van Maastricht (Eindhoven/Heerlen) is P+R Maastricht Noord de slimste parkeerplek in Maastricht. Door de opening van afrit 52 (vanaf de A2) en afrit 1 (vanaf de A79) is het terrein en de Beatrixhaven snel bereikbaar.

Het nieuwe station is gerealiseerd door de gemeente Maastricht, Provincie Limburg, Prorail, Veolia en Maastricht Bereikbaar en dankzij financiering van de gemeente Maastricht, Provincie Limburg en het Ministerie Infrastructuur en Milieu.