Subsidieregeling Innovatieagenda Cultuur Maastricht (2016-2018)

logo Overgangszone
Het kunst- en onderzoeksproject Overgangszone (‘O’) is geïnspireerd door het ENCI gebied.
Na 100 jaar mergel winnen krijgt het ENCI gebied een nieuwe bestemming. Door kunstenaars te laten reflecteren op dit gebied in transitie wordt zichtbaar, tastbaar, ervaarbaar en bespreekbaar wat de mogelijkheden voor de natuur, de cultuur, de stad en haar bewoners en bedrijfsleven zijn.

De subsidieregeling Innovatieagenda Cultuur Maastricht (2016-2018) ondersteunt en versterkt de culturele en creatieve praktijken in Maastricht. Met deze regeling werd het culturele en creatieve veld van Maastricht uitgenodigd en uitgedaagd om met innovatieve voorstellen te komen. Subsidie aanvragen kon tot en met 30 juni 2018. Aanvragen die later zijn ingediend, nemen wij niet meer in behandeling.

De gemeente bedankt iedereen die in de afgelopen 2 jaar met een flinke dosis creativiteit en lef gezocht heeft naar nieuwe wegen om cultuur te maken en bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. In het najaar van 2018 maken we de balans op van alle initiatieven en van de impact ervan op ons cultuurbestel. Geniet van de zomer en van de mooie projecten die, mede dankzij de subsidieregeling, nog in de stad te zien zijn!

“Voor inspiratie zie kunstenaars @ Overgangszone in het tv-programma Nieuwsuur of bezoek de website voor een up-date en publieksmomenten: http://overgangszone.nl.