Regeling Sociaal Investeren 2017

Afbeelding man sociaal investeren

Door uw idee doen kwetsbare Maastrichtenaren weer mee

Heeft u een innovatieve oplossing voor sociale problemen? Bijvoorbeeld om mensen met een verslaving of financiële problemen op een vernieuwende manier te helpen? Om mensen met een beperking meer te laten meedoen aan de maatschappij? Of om eenzaamheid te bestrijden?

Dan investeert de gemeente mogelijk maximaal € 80.000,- in uw idee! Dat doen we vanuit de Regeling Sociaal Investeren 2017. Op uiterlijk 1 december vindt u op deze webpagina alle informatie over hoe u in aanmerking kunt komen voor deze investering.

Waarom?

Wij hebben behoefte aan innovatieve, duurzame oplossingen voor de sociale problemen waarmee sommige stadsgenoten bijna dagelijks te maken hebben. Speciaal hiervoor heeft de gemeente Maastricht de Regeling Sociaal Investeren in het leven geroepen.

Voor wie? Voor iedereen!

Iedereen die een goed idee heeft waardoor kwetsbare groepen weer volop mee kunnen doen in onze samenleving, komt voor deze subsidieregeling in aanmerking. De beste ideeën worden door een commissie beoordeeld en kunnen rekenen op een eenmalige gemeentelijke bijdrage van maximaal € 80.000,-. Borrelen de eerste creatieve gedachten al bij u op?

Iedereen kan meedoen en een of meer ideeën insturen. Misschien bedenkt u als inwoner van Maastricht alleen iets. Iets dat u te binnen schiet tijdens uw werk als vrijwilliger of mantelzorger. Of misschien neemt u samen met een aantal leden van uw buurtvereniging of wijkraad het initiatief tot iets revolutionairs. Natuurlijk staat meedenken ook open voor publieke en maatschappelijke instellingen én (sociale) ondernemers van buiten Maastricht. Heel graag zelfs.Meer informatie

Heeft u al vragen over de Regeling Sociaal Investeren 2017? Stuur dan een e-mail naar: karin.weusten@remove-memaastricht.nl.