Regeling Sociaal Investeren 2017

€ 475.000,- voor ideeën waardoor kwetsbare Maastrichtenaren weer meedoen!

Heeft u een innovatieve oplossing voor sociale problemen? Bijvoorbeeld om mensen met een verslaving of financiële problemen op een vernieuwende manier te helpen? Om mensen met een beperking meer te laten meedoen aan de maatschappij? Of om eenzaamheid te bestrijden?

Dan investeert de gemeente mogelijk maximaal € 80.000,- in uw idee! Dat doen we vanuit de Regeling Sociaal Investeren 2017, waarin in totaal € 475.000,- beschikbaar is. Van 1 december tot en met vrijdag 19 januari kunt u zich inschrijven!

Zo werkt het

Wij maken het u gemakkelijk. U moet natuurlijk een innovatief idee hebben, maar alles hoeft nog niet voor 100% uitgewerkt te zijn.

De eerste stap is het invullen van het pitchformulier. Als uw pitch wordt geselecteerd kunt u de beoordelingscommissie komen overtuigen van uw idee. Zo werkt het:

  1. Download het pitchformulier. Vul het in en stuur het uiterlijk vrijdag 19 januari 2018 naar post@maastricht.nl met als onderwerpregel ‘pitch sociaal investeren 2017’.
  2. Na een voorselectie, waarbij uw inzending wordt getoetst aan de doelstelling van de regeling Sociaal Investeren 2017, ontvangt u uiterlijk vrijdag 26 januari 2018 bericht.
  3. Is uw idee geselecteerd? Op vrijdag 2 februari 2018 presenteert u uw idee voor een externe beoordelingscommissie.

De beoordelingscommissie beslist welke ideeën doorgaan naar de volgende ronde. Heeft u vragen over deze procedure? Of heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met Karin Weusten door een e-mail te sturen aan karin.weusten@maastricht.

Waarom?

Wij hebben behoefte aan innovatieve, duurzame oplossingen voor de sociale problemen waarmee sommige stadsgenoten bijna dagelijks te maken hebben. Speciaal hiervoor heeft de gemeente Maastricht de Regeling Sociaal Investeren in het leven geroepen.

Voor wie? Voor iedereen!
Iedereen die een goed idee heeft waardoor kwetsbare groepen weer volop mee kunnen doen in onze samenleving, komt voor deze subsidieregeling in aanmerking. De beste ideeën worden door een commissie beoordeeld en kunnen rekenen op een eenmalige gemeentelijke bijdrage van maximaal € 80.000,-. Borrelen de eerste creatieve gedachten al bij u op?

Misschien bedenkt u als inwoner van Maastricht alleen iets. Iets dat u te binnen schiet tijdens uw werk als vrijwilliger of mantelzorger. Of misschien neemt u samen met een aantal leden van uw buurtvereniging of wijkraad het initiatief tot iets revolutionairs. Natuurlijk staat meedenken ook open voor publieke en maatschappelijke instellingen én (sociale) ondernemers van buiten Maastricht. Heel graag zelfs.

Meer informatie

Lees de Regeling Sociaal Investeren 2017. Heeft u vragen over de Regeling Sociaal Investeren 2017? Stuur dan een e-mail naar: karin.weusten@maastricht.nl.