Thuis in Maastricht

Thuis in Maastricht is de online portal van en voor (potentiële) bewoners van Maastricht. Het is een platform waar kennis en initiatieven worden uitgewisseld, gesprekken worden gevoerd, ideeën worden gelanceerd en bewoners een podium krijgen. Thuis in Maastricht vormt geen concurrent van bestaande websites en initiatieven, maar legt juist de verbinding tussen al die zaken die van invloed zijn op het thuisgevoel. Van initiatieven op het gebied van participatie en groen in de wijk tot projecten die de veiligheid bevorderen.

Klein beginnen

Voor 15 buurten is een volledige buurtsite ingericht. Deze buurten gaan we helpen optimaal gebruik te maken van Thuis in Maastricht. Met de resultaten van dat traject verbeteren we de overige buurtsites. De overige buurten hebben op dit moment alleen een startpagina. De website is pas kort online, dus er maken nog weinig inwoners actief gebruik van hun buurtsites.

Doe mee!

Als redacteur van jouw buurtsite plaats je zelf nieuws of je eigen of andermans initiatieven. Bijvoorbeeld als je een buurt-BBQ wilt organiseren of een energiecorporatie met de mensen in jouw straat wilt opzetten. Of je schrijft mee aan de verhalen uit jouw buurt.

Interesse? Kijk op http://www.thuisinmaastricht.nl/buurtreporters-gezocht/