178 vrijwilligers genomineerd voor de Vrijwilligersprijzen 2017

Het ongekende aantal van 178 Maastrichtse vrijwilligers is genomineerd voor de vrijwilligersprijzen 2017. Zij werden voorgedragen door hun omgeving vanwege hun inzet in één van de zeven categorieën. Op zaterdagmiddag 11 maart worden de prijzen uitgereikt.

178 vrijwilligers genomineerd

Sterren van Maastricht

De wervingscampagne ‘Sterren van Maastricht’ vroeg de afgelopen maanden Maastrichtenaren om vrijwilligers te nomineren die het verdienen extra in het zonnetje gezet te worden door de gemeente Maastricht.

Zeven categorieën

Vanaf dit jaar worden de Vrijwilligersprijzen in zeven categorieën uitgereikt. Dit om aan te sluiten bij de vele vrijwilligers, die op verschillende vlakken bijdragen aan een sociaal en saamhorig Maastricht. In voorgaande jaren werden alleen prijzen uitgereikt in de categorieën sport, welzijn en zorg.

In de ‘oude’ categorieën zorg (48), welzijn (83) en sport (18) werden veel kandidaten genomineerd, maar ook in de categorieën bedrijvig (10), groen (5), cultuur (10) en veiligheid (4) zal de jury voor een zware beslissing staan. Deze jury bestaat uit winnaars van de Vrijwilligersprijzen 2016.

Uitreiking

Op zaterdag 11 maart worden de prijzen uitgereikt. Meer informatie over deze feestelijke middag volgt.