2.100 buitenlandse studenten ingeschreven

23 september 2014

Het is ieder jaar weer een titanenklus, maar hij wordt geklaard. Ook dit jaar staan er keurig voor 1 december ruim 2.100 nieuwe buitenlandse studenten in de gemeentelijke Basisregistratie Personen (BRP).

Foto wachtrij inschrijven studenten basisadministratie

Dankzij de uitstekende samenwerking tussen de Universiteit Maastricht, Maastricht School of Management, United World College, Zuyd Hogeschool en de gemeente.

Zestig bijeenkomsten

Tijdens zo’n zestig bijeenkomsten op locaties krijgen de buitenlandse studenten in augustus en september uitleg over het inschrijven en vullen ze samen het inschrijfformulier in. Als de identiteit van de student is vastgesteld en zijn/haar paspoort is gekopieerd, kunnen de inschrijvingen worden verwerkt. Dat moet uiterlijk 1 december gebeurd zijn.

Immigratie- en Naturalisatiedienst ter plekke

Voor de 500 niet-Europese studenten van de Universiteit Maastricht vindt  in aanwezigheid van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) een aparte inschrijfsessie plaats. De IND reikt ter plekke al verblijfsvergunningen uit. Deze sessie vond op 23 september plaats.