Actie ‘Attentie voor een Attentie!’

Ken je een collega die intensief voor een naaste zorgt? Of is je werkgever mantelzorgvriendelijk? Dan biedt gemeente Maastricht je de kans om hen te nomineren voor een presentje. Collega’s die je nomineert ontvangen 25 euro als blijk van waardering. Wordt je werkgever geselecteerd, ontvangt deze 2500 euro. 

Hoe nomineer je je collega?

Het nomineren van een mantelzorgende collega verloopt via je werkgever. Mocht dit nog niet het geval zijn; zorg dan allereerst dat je werkgever op de hoogte is van deze actie en mee wil doen. Doe dit door je baas te wijzen op deze pagina voor aanvullende informatie.   

Hoe nomineer je je werkgever?

Om je werkgever te nomineren voor de prijs van €2500, dien je uiterlijk 1 maart 2016 een brief te sturen naar de gemeente, waarin je ons vertelt waarom je vindt dat jouw werkgever een prijs verdient voor mantelzorgvriendelijk werkgeverschap. 

Deze voordracht kun je sturen naar:

Gemeente Maastricht Team Welzijn, Zorg en Gezondheid
Ter attentie van Myriam Peereboom
Postbus 1992 6201 BZ MAASTRICHT
Of per mail naar: myriam.peereboom@maastricht.nl.

De actie loopt van 10 november 2015 tot en met 1 maart 2016.   

Informatie voor werkgevers

Door mee te doen aan de actie ‘Attentie voor een Attentie!’ kunt u als werkgever uw waardering voor de mantelzorgers in uw organisatie laten blijken. 

Zo werkt het

Download het bericht (PDF, 224 kb) (dit mag naar eigen inzicht aangepast worden) en verspreid dit binnen uw bedrijf, organisatie of instelling. Verzamel de nominaties en stuur het aantal nominaties, met bijvoorbeeld een printscreen van het intranetbericht over deze actie, voor 1 maart 2016 naar: myriam.peereboom@maastricht.nl

Op basis van het aantal nominaties wordt het totaalbedrag overgemaakt. Vermeld daarom ook naam, adres, postcode, bankrekeningnummer en telefoonnummer van de contactpersoon voor eventuele vragen. 

Alleen bedrijven, organisaties en instellingen gevestigd in Maastricht komen in aanmerking voor deze actie. Er is een maximum budget beschikbaar van € 150.000. Daarom hanteren we het principe wie het eerst komt, die het eerst maalt. 

Nominatie van uw bedrijf

Uw medewerkers kunnen ook uw bedrijf, instelling of organisatie nomineren als mantelzorgvriendelijk bedrijf. Zij doen dit door uiterlijk 1 maart 2016 een gemotiveerde voordracht te sturen. De genomineerde bedrijven kunnen dan in aanmerking komen voor een prijs van € 2.500.  

Waarom deze actie?

Met deze actie wil de gemeente meer aandacht in het bedrijfsleven vragen voor medewerkers die tevens mantelzorger zijn.

Voor veel mensen hoort mantelzorgen (lang -of kortdurig intensief voor een partner, ouder, kind, of een ander familielid, vriend of kennis zorgen) bij het dagelijkse leven. Zij doen dit naast alle andere activiteiten, waaronder hun werk.

Voor veel mantelzorgers is dit vanzelfsprekend. Juist daarom vindt de gemeente het wenselijk dat werkgevers hier oog voor hebben en dit waar mogelijk ook faciliteren. Want iedereen is erbij gebaat dat de combinatie werk en zorgen voor een naaste goed samengaan. 

Meer weten?

Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op met Myriam Peereboom. U mailt haar via myriam.peereboom@maastricht.nl. U kunt haar ook bellen via (043) 350 49 02.