Agnès Monfret brengt internationaal werkbezoek aan Maastricht

28 oktober 2016
Agnès Monfret

Agnès Monfret, Head of Unit European Cross-Border Cooperation van de Europese Commissie (DG Regio), heeft vandaag, ook in het kader van het project Europe Calling, een internationaal werkbezoek gebracht aan het Maastricht International Centre bij Centre Céramique.

Tijdens een rondleiding heeft zij veel over de unieke samenwerking van Grensinfopunt Maastricht, Holland Expat Centre South Maastricht, ITEM en Eurolab ervaren. Bij het aansluitend ontbijt werd de werkwijze van Eurolab gepresenteerd, de City Deal tussen de gemeenten Heerlen, Sittard-Geleen en Maastricht.

Eurolab probeert op basis van concrete casuïstiek pragmatische oplossingen voor knelpunten in de grensoverschrijdende samenwerking in de Euregio Maas-Rijn te vinden. Zo wordt een  versnelling brengen in de realisatie van een Euregionaal samenhangende grensoverschrijdende arbeidsmarkt en kennisinfrastructuur tot stand gebracht.

Monfret neemt vandaag verder deel aan de ITEM jaarconferentie en brengt onder andere een bezoek aan de gemeente Vaals.