Bayer Medical Care naar Céramique

Goed nieuws van het lege-kantoren-front. Bayer Medical Care huurt het overgrote deel van kantorengebouw La Fortezza Zuid aan de Avenue Céramique, het vroegere kantoor van ABN Amro. Bayer heeft een contract gesloten voor 2.500 m² kantoorruimte en 46 parkeerplaatsen. Daarmee is het gebouw voor het grootste deel verhuurd. Er blijven nog zo’n 600 m² voor verhuur over, maar ook hier heeft Bayer het eerste recht van huur.

Bayer Medical Care opereert wereldwijd en is toonaangevend leverancier van medische apparatuur en scansystemen. De producten worden gebruikt voor diagnostische beeldvorming. Het betreft onder andere vasculaire injectiesystemen, MR-systemen (magneetgolven) en producten voor patiëntenzorg. 

Impuls

Het bedrijf heeft gekozen voor La Fortezza vanwege de hoogwaardige uitstraling en de gunstige ligging aan de rand van het historische centrum. Ook kan het gebouw flexibel worden gebruikt, niet alleen voor kantoorruimte, maar ook voor workshops en een landelijk opleidingscentrum voor specialistische reparaties van hoogwaardige medische apparatuur.

Wethouder John Aarts van economie wijst er op dat de komst van Bayer Medical Care naar Maastricht een versterking betekent van de sector life sciences en medische technologie in de stad en een geweldige impuls voor de werkgelegenheid.