Bekendmaking genomineerden Maastricht Awards

Vandaag zijn de genomineerde bedrijven voor de Maastricht Awards 2016 bekend gemaakt:

In de categorie Rabobank Maastricht Starter Award zijn Vectioneer BV, IPhone Dokter Maastricht en Stichting PURE Mestreech genomineerd.

Greentom Operations BV, Maison Blanche Dael en Restaurant Beluga maken kans op de Made in Maastricht Award.

In de race voor de Gastvrij Maastricht Award zijn Restaurant Rozemarijn, Hotel BE41 en Juicebar SAP.

Demarrage Fietskoeriers, Ondernemend Wyck en Stichting Envida zijn de kanshebbers voor de Maastricht Bereikbaar Award.

Niet in de laatste plaats hebben Zorgbureau Talent, IMPRESO en Polygarde zich geplaatst voor de strijd om de Award voor Inclusief Werkgeverschap Maastricht-Heuvelland.

5 jaar Maastricht Awards

Op de vijfde verjaardag van de Maastricht Awards zijn er vijf Awards te vergeven; voor winnaars die zich onderscheiden met gastvrijheid, als starter, als bedenker, vormgever of producent van producten, diensten of bedrijfsconcepten uit Maastricht, met slimme bereikbaarheid of met inclusief werkgeverschap. Tot 1 oktober konden kandidaten zich aanmelden voor de volgende categorieën:

-        Rabobank Maastricht Starter Award: voor de meest veelbelovende starter (gestart in of na 2013);

-        Made in Maastricht Award: voor het bedrijf dat met ideeën, ontwerpen, producten, diensten of een bedrijfsconcept economisch succesvol is en daarmee tegelijkertijd een visitekaartje voor de stad afgeeft;

-        Gastvrij Maastricht Award: ter stimulering van onderscheidend vermogen met gastvrijheid;

-        Maastricht Bereikbaar Award: ter stimulering van slimme bereikbaarheid;

-        Inclusief werkgeverschap Maastricht-Heuvelland: ter stimulering van de combinatie van sociaal én   economisch werkgeverschap voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

In totaal stelden 75 ondernemers zich kandidaat voor de titel ‘excellent ondernemer’ in één van de vijf categorieën. Per categorie heeft een deskundige jury nu drie ondernemingen genomineerd.

Maastricht Awards uitreiking

De winnaars worden op maandag 21 november 2016 bekend gemaakt.

De feestelijke awarduitreiking vindt plaats in het Mercedes-Benz Customer Assistance Center (Gelissendomein 5, Maastricht). Daar wordt van 18:00 tot 20:30 uur 5 jaar ‘excellent ondernemen’ gevierd.  Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via www.maastrichtawards.nl.

Excellent ondernemerschap stimuleren

Maastricht is trots op alle ondernemers. Omdat zij bijdragen aan het hoge voorzieningenniveau dat de stad rijk is en tegelijkertijd beeldbepalend zijn voor de stad. Maastricht Awards zet de ambitie gericht op excellent ondernemerschap in de schijnwerpers.

Maastricht Awards is een initiatief vóór en dóór ondernemers met dit jaar als kartrekkers gemeente Maastricht, Centrummanagement, Maastricht Marketing, Podium 24, Immens, Maastricht Bereikbaar en vertegenwoordigers vanuit de retail, horeca, maakindustrie en dienstensector. Rabobank Maastricht is hoofdsponsor van de Maastricht Awards.