Binnenstad autoloos tijdens Het Parcours

Op zondag 10 september vindt Het Parcours plaats in Maastricht. Tijdens dit evenement gaat het culturele seizoen officieel van start in een autovrije binnenstad. Want het is ook Autoloze Zondag. De groene loper ligt dus niet alleen uit voor alle kunst en cultuur, maar ook voor de bewuste burger die de auto laat staan!

Autoloze Zondag

Op 10 september is de binnenstad tussen 11.00 en 19.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Zowel een gedeelte van het centrum aan de westzijde van de Maas als een gedeelte van Wyck zijn afgesloten. De binnenstad is dus niet bereikbaar per auto, motor, scooter of bromfiets. De gemeente en de Parcoursorganisatie vragen bezoekers om zoveel mogelijk met de fiets, het openbaar vervoer of te voet Het Parcours te bezoeken.

Schuif ook aan

Om de bezoekers en bewoners van Maastricht te laten genieten van een autoloze zondag zetten wij ontbijttafels klaar in de Wycker Brugstraat en de Maastrichter Heidenstraat. Vanaf 11.00 uur kan iedereen aansluiten, neem je ontbijt mee en maak gebruik van diverse leuke speelattributen!

Bereikbaarheid

Bezoekers die toch met de auto komen, parkeren goedkoper aan de randen van de stad dan in het centrum. Met uitzondering van de Vrijthofgarage zijn alle reguliere parkeergarages en Park+Walk-terreinen bereikbaar. Vanuit alle P+W-terreinen wandel je snel naar het Parcours.

Bij P+R Maastricht Noord en P+R Maastricht Zuid kun je gratis parkeren als je voor 2 euro per persoon met de bus verder reist naar het centrum.

Speciaal voor bezoekers van het Parcours biedt Arriva de mogelijkheid om de hele dag gratis gebruik te maken van een deelfiets; een Nextbike. Download hiervoor de gratis app.

Ook geldt er een aangepaste openbaar-vervoer regeling: voor meerdere stadslijnen vervallen haltes bij onder andere de Boschstraat, de Markt en het Vrijthof. Er zijn tijdelijke bushaltes op de Boschstraat/Maagdendries en bij Maasboulevard/Mosae Forum. Meer informatie over parkeren, bereikbaarheid van de stad en speciale acties om slim naar Het Parcours te reizen vind je op www.maastrichtbereikbaar.nl.

#missionzeromaastricht

Maastricht wil in 2030 klimaatneutraal zijn. Samen met instellingen, bedrijven en inwoners maakt de gemeente werk van energie. Een dag niet autorijden en wel fietsen, reizen met het openbaar vervoer of lopen, zorgt ervoor dat we als stad onze steen bijdragen aan een beter leefklimaat. Meer info vind je op www.thuisinmaastricht.nl/duurzaam.

Meer weten over de Autoloze Zondag: www.gemeentemaastricht.nl/autolozezondag.