Catwalk tot 2018 in Maastricht

Elke laatste zaterdag van de maand presentatie van Maastrichtse mode

Het project Catwalk werpt haar vruchten af. Dat blijkt uit eerste ervaringen van het project dat in april van dit jaar is gestart.  In de periode van april tot juni werden wekelijks op zaterdag in Entre Deux en Mosae Forum diverse modeshows (‘catwalks’) georganiseerd. Dit leidde niet alleen tot veel bekijks en positieve reacties van het winkelend publiek, ook tot een grotere toeloop naar deelnemende ondernemers. Gemeente Maastricht, Centrummanagement, VVV Maastricht, Sessibon en de ondernemersverenigingen Mosae Forum en Entre Deux hebben daarom de intentie uitgesproken om het project voort te zetten tot 2018. De partijen ondertekenden daartoe vandaag een convenant. Elke laatste zaterdag van de maand (met uitzondering van de decembermaand) zullen bezoekers van de binnenstad in Entre Deux en Mosae Forum bij elke locatie op twee modeshows worden getrakteerd.  

 “De oefenfase is zeer waardevol gebleken. We hebben geleerd dat het project catwalk een meerwaarde is voor ondernemers en bezoekers, en bijdraagt aan de doelstelling van het programma Mode Maastricht. Tegelijkertijd hebben we ook met elkaar geconstateerd dat de frequentie te hoog was. Elke week op zaterdag twee of drie modeshows organiseren op meerdere plekken in de binnenstad is geen sinecure. Dat bleek teveel van het goede om continuïteit te waarborgen,” aldus Paul ten Haaf, directeur Centrummanagement.

“Dit project toont wat mij betreft de kracht van Mode Maastricht. De neuzen staan dezelfde kant uit. We hebben hetzelfde doel. Door te oefenen, vallen en op te staan, maar vooral ook door goed naar elkaar te luisteren, komen we samen tot een aanpak die breed gedragen en robuust is en daarmee langjarig van meerwaarde kan zijn voor de stad,” aldus John Aarts, wethouder economie.  

Mode Maastricht

Mode Maastricht is een meerjarig programma geïnitieerd door de gemeente Maastricht. De hoofddoelstelling is het versterken van de modesector door verbinden van onderwijs, cultuur en economie rondom mode. Via diverse projecten en activiteiten wordt gestreefd naar behoud en creatie van werkgelegenheid voor de langere termijn. De gemeente heeft 1 miljoen euro geïnvesteerd in het programma, waarvan 150.000 euro wordt besteed aan project Catwalk. Door cofinanciering en samenwerking wordt deze investering verveelvoudigd. 

Catwalk 2015 en 2016

Project Catwalk maakt onderdeel uit van het programma Mode Maastricht. Met het project willen de deelnemende partijen Maastrichtse mode etaleren. Ondernemers, jong talent en gevestigde modeontwerpers uit Maastricht en de (eu)regio krijgen met het project een podium. De shows zijn een gratis inspiratiebron en toonbeeld voor de (draagbare) mode van nu. Van casual, sportief tot highend.

De data van de Catwalks voor de komende 11 maanden zijn:

-         26 september 2015 

-         31 oktober 2015

-         28 november 2015 

-         30 januari 2016

-         27 februari 2016

-         26 maart 2016

-         30 april 2016

-         28 mei 2016

-         25 juni 2016

-         30 juli 2016

-         27 augustus 2016

De showtijden in Entre Deux zijn 13.00 en 15.00 uur en in Mosae Forum 14.00 en 16.00 uur.

Voor meer informatie over Mode Maastricht www.fashionmaastricht.nl en project Catwalk www.catwalkmaastricht.nl