Concerten André Rieu op het Vrijthof: verkeersmaatregelen

De eerste drie weekends van juli staat het Vrijthof weer in het teken van de zomerconcerten van André Rieu en zijn Johan Strauss Orkest. Net zoals vorige jaren is het hele plein bestempeld tot evenemententerrein en zijn enkele speciale regelingen getroffen om de overlast tot een minimum te beperken.

De concertdagen zijn 4, 5 en 6, 11, 12, 18, 19 en 20 juli.

Verkeersafzettingen

Op de concertdagen wordt om 16.30 uur het Vrijthof afgesloten voor alle verkeer (behalve voetgangers). Tot 00.30 uur worden alleen mensen (voetgangers) met een plaatsbewijs, een pasje of een bandje op het plein toegelaten.

Waar staan de afzettingen?
• post 1: Hoek Hondstraat - Witmakerstraat
• post 2: Hoek St. Jacobsstraat – Papenstraat
• post 3: Hoek Henric van Veldekeplein – St. Servaasklooster
• post 4: Hoek St. Servaasklooster - Keizerkarelplein
• post 5: Hoek Statenstraat – Grote Gracht
• post 6: Hoek Helmstraat – Grote Gracht

Bij de afzettingen staan verkeersregelaars om alles in goede banen te leiden. De route Witmakersstraat, Kapoenstraat, richting St. Jacobstraat, Papenstraat, Bouillonstraat of richting Lenculenstraat blijft open voor bestemmingsverkeer.

Parkeren

De Calvariestraat, Kommel, Statenstraat, Helmstraat en Bredestraat worden tussen 17.00 uur en 02.00 uur vrijgehouden als noodroutes voor de hulpdiensten en politie. Geparkeerde auto’s worden verwijderd als er gevaar is voor de veiligheid of als er sprake is van hinder.

De Vrijthofgarage blijft na 18.00 uur bereikbaar via Kommel, Oude Tweebergenpoort, Sint Servaasklooster en Vagevuur. Wegrijden kan in de richting van Henric van Veldekeplein-Bouillonstraat.

Fietsen stallen

Fietsen die tijdens de concertdagen na 16.00 uur op het Vrijthof staan worden door de gemeente verwijderd. U kunt uw fiets stallen in de daarvoor bestemde rekken of fietsstallingen in onze stad. Verwijderde (brom) fietsen worden opgeslagen in het fietsdepot, Bosscherweg 245. Openingstijden: maandag 12.00 tot 17.00 uur, donderdag 09.00 tot 12.30 uur.

Taxi's

De Statenstraat en Bredestraat zijn ingericht voor taxi’s.

De stadsbus

De haltes Vrijthof en Tongersestraat vervallen op de concertdagen om 16.30 uur. De bus rijdt vanaf dat tijdstip via de Markt over de singels. Tot 16.00 uur rijdt regulier busverkeer over het Vrijthof.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de concerten? Kijk dan op www.andrerieu.com. Wilt u meer weten over parkeermogelijkheden? Kijk dan op de website van Maastricht Bereikbaar. Check ook actuele reisinformatie voordat u op weg gaat. Zo weet u of u rekening moet houden met extra reistijd of omleidingen.