De 5-jarige Lanfeust Marius Willemsen is winnaar van de kleurwedstrijd 200 jaar Koninkrijk

De 5-jarige Lanfeust Marius Willemsen van de OBS Binnenstad in Maastricht is de winnaar van de kleurwedstrijd 200 jaar Koninkrijk. Woensdagmiddag 2 juli heeft kunstenares Keetje Mans in aanwezigheid van Burgemeester Hoes de winnende tekening onthuld in het Kruisherenhotel.

Kunstenares Keetje Mans heeft voor de kleurwedstrijd twee speciale kleurplaten gemaakt en uit 50 inzendingen heeft zij de winnaar gekozen: “Lanfeust is pas 5 jaar oud maar heeft op een bijzondere wijze de tekening ingevuld. Met een eigenzinnig kleurgebruik en schilderachtige technieken heeft hij de tekening rijkelijk naar zijn hand weten te zetten op een sprookjesachtige manier. Hij krijgt een eervolle vermelding vanwege zijn originaliteit en vindingrijkheid.”

De kleurwedstrijd is een initiatief van Camille Oostwegel, lid van het Maastrichtse Comité van Aanbeveling Maastricht 200 jaar Koninkrijk. Als opmaat hebben leden van dit comité activiteiten en lezingen georganiseerd om zoveel mogelijk Maastrichtenaren te betrekken bij de viering.

Zaterdag 30 augustus wordt 200 jaar Koninkrijk in Maastricht gevierd in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. In de viering 200 jaar Koninkrijk draait het om vijf verworvenheden zoals persoonlijke rechten en vrijheden. In Maastricht staat de internationale oriëntatie centraal en is het thema ‘Hello World!’

De heer Oostwegel heeft woensdag 2 juli ook een in pastel geschilderd portret van voormalig Koningin Juliana door kunstenares Gertrude Fober onthuld en een plek gegeven in zijn Kruisherenhotel.