De gemeente werkt aan de weg

Terblijterweg: versnelde aanleg dubbele rijstroken

Nog tot 1 november zijn er asfalteringswerkzaamheden aan de Terblijterweg. Die werkzaamheden vragen veel passen en meten en zorgen voor hinder. We zijn bezig om de filevorming op te lossen en het verkeer in goede banen te leiden. Daarom leggen we de geplande dubbele rijstroken, waar mogelijk, versneld aan. En we zetten verkeersregelaars in. We vragen u om extra goed op te letten, de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen en de berichtgeving in de gaten te houden. Kijk voor meer informatie ook op de projectpagina van de Terblijterweg.

Burgemeester Cortenstraat 

Op 20 en 21 oktober 2014 vervangt de gemeente wordt de toplaag in de Burgemeester Cortenstraat tussen de Bemelerweg en de Adelbert van Scharnlaan. De huizen in de straat zijn tijdens de werkzaamheden slecht bereikbaar en op 21 oktober tussen 7.00 en 18.00 uur zelfs niet bereikbaar. 

De brug in Itteren 

Op 22 en 23 oktober 2014 is de brug in Itteren tussen 19.00 uur en 06.00 uur afgesloten. Het verkeer van en naar Itteren wordt omgeleid via Borgharen. Op de Klipperweg voor de brug komt een rode verkeersdrempel bij de fietsoversteekplaats. Aan de brug zelf wordt ook gewerkt. 

Meerssenerweg/Viaductweg

In het weekend van 17 tot 20 oktober 2014 wordt er gewerkt aan de Meerssenerweg/Viaductweg.

  • De Meerssenerweg is tussen de Kolonel Millerstraat en de Kasteel Bleienbeekstraat van vrijdagavond 19.00 uur tot maandagochtend 07.00 uur afgesloten voor verkeer. Verkeer op de Viaductweg kan ook niet afslaan naar de Meerssenerweg;
  • De Viaductweg is overdag beperkt open. In de nacht van 17, 18 en 19 oktober is de Viaductweg van 19.00 uur tot 07.00 uur tussen de Willem Alexanderweg en de A2/N2 afgesloten voor verkeer.

Op 18 en 19 oktober kunt u gebruikmaken van een speciaal 2-euro-treinkaartje van Maastricht Bereikbaar en Veolia. Daarmee reist u tussen Maastricht-Randwyck en Kerkrade-Centrum en omgekeerd in de treinen van Veolia. Kijk voor meer informatie op www.maastrichtbereikbaar.nl/treinkaartje