De woensdagmarkt in beweging

De Maastrichtse woensdagmarkt gaat vernieuwen. Na een periode van achteruitgang van het aantal ondernemers en marktkramen hebben de gemeente en de marktondernemers samen besloten op zoek te gaan naar een nieuwe, eigentijdse invulling van de woensdagmarkt. Deze zoektocht is op de woensdagmarkt van 17 juni al te zien!

Een dynamische woensdagmarkt

De internationale studentenstad Maastricht wordt gekenmerkt door een grote dynamiek. Dat zie en hoor je aan de vele buitenlandse talen tijdens de weekmarkten en vernieuwende stedelijke ontwikkelingen, in nieuwe stadswijken zoals het Sphinxkwartier. Dynamiek is dus ook het toverwoord bij de woensdagmarkt.

Vernieuwen van de woensdagmarkt betekent daarom niet starten een nieuw, vast concept, maar veel meer de start van een gezamenlijke zoektocht naar een succesvolle invulling van de wensen van de Maastrichtenaren en bezoekers van de markt. Daarin zal worden nagedacht over de opstelling, indeling en activiteiten. Er zullen geen ondernemers gedwongen worden om te verdwijnen van de woensdagmarkt. Nieuwe, jonge ondernemers die willen aansluiten bij deze dynamiek worden met open armen ontvangen.

Beleving tijdens de woensdagmarkt

De gemeente en de marktondernemers willen dat een bezoek aan de woensdagmarkt een beleving is. Daarom vinden er vanaf deze week speciale activiteiten plaats. Van workshops en modeshows tot kookclinics. Voor deze activiteiten geldt één belangrijke voorwaarde: ze moeten aansluiten bij de producten van de markt.

Woensdag 17 juni: het Koksgilde.

Op woensdag 17 juni bezoekt het Koksgilde de markt. Een echte chef-kok gaat de marktbezoekers laten zien wat je allemaal kunt doen met een groente van dit seizoen: de asperge. Tussen 10:00 en 14:00 is zijn kookkunst te bewonderen en kunnen bezoekers natuurlijk proeven! De asperges worden aangeboden door één van de marktondernemers.

Tussen 12:00 en 13:00 sluit ook wethouder Marktzaken, Jack Gerats, aan bij de kookshow: ‘Bezoekers van de Maastrichtse markten komen van heinde en verre. Om succesvol te zijn móet de markt in beweging blijven, ook de Woensdagmarkt. Ik ben dan ook blij dat de marktondernemers dit ook zo zien. Samen gaan we op zoek naar nieuw succes voor de woensdagmarkt.’