Debat over de toekomst van kunst en cultuur in de stad

25 november 2014

Woensdag 17 december organiseren de landelijke Raad voor Cultuur en de gemeente Maastricht in samenwerking met de Jan van Eijck academie een debat over de toekomst van de kunst en cultuur in Maastricht en de regio.

Maastricht is de laatste in een serie debatten die de Raad voor Cultuur in het hele land organiseert. Het debat gaat over: De cultuurverkenning; ontwikkelingen en trends in het culturele leven in Nederland. De uitkomsten worden gebruikt in de discussie over de toekomst van het landelijk cultuurbeleid.

Voor Maastricht is het debat belangrijk omdat het nieuwe inzichten kan opleveren voor de toekomstige positionering van Maastricht als kunst en cultuurstad. En wat betekent dit voor het voortbestaan en het functioneren van de verschillende instellingen en kunstproducenten in de stad?

Thema’s die aan de orde komen zijn o.a.:

- een terugtrekkende overheid en wat betekent dit voor de stad en het culturele veld;

• de maatschappelijke relevantie van kunst en cultuur;
  • de eigen positionering van Maastricht als cultureel brandpunt.

De avond is bedoeld als eerste stap in de discussie naar een nieuw stedelijk kunst -en cultuurbeleid. In de loop van 2015 zullen er door de gemeente Maastricht nog meerdere debatten georganiseerd worden.

Een aantal sprekers uit het culturele veld zullen de thema’s kort inleiden. Het gesprek wordt geleid door Jeroen Bartelse, algemeen secretaris van de Raad voor Cultuur.

De avond wordt bijgewoond door wethouder Mieke Damsma, gedeputeerde Ger Koopmans en voorzitter Joop Daalmeijer van de Raad voor Cultuur.

Wanneer: woensdag 17 december 20.00 uur tot ca 22.00 uur

Waar: Jan van Eijck Academie, Academieplein 1, Maastricht

Iedereen is welkom. De toegang is gratis.

Wilt u komen? Meldt u dan aan via register@remove-mejanvaneyk.nl