Dodenherdenking 4 mei

Programma begint om 18.30 uur

Afbeelding dodenherdenking

Woensdag 4 mei aanstaande vindt op het Herdenkingsplein de jaarlijkse Dodenherdenking plaats. Om 20.00 uur worden alle slachtoffers van oorlog en geweld herdacht met twee minuten stilte. Burgemeester Penn-te Strake is bij de herdenking aanwezig en legt een krans namens de stad Maastricht. Het programma begint om 18.30 uur.

Programma

Om 18.30 uur begint de oecumenische dienst in de Sint Servaasbasiliek met muzikale medewerking van de Capella Sancti Servatii. Na deze kerkdienst volgt een stille tocht naar het Herdenkingsplein. Om 19.30 uur begint daar de herdenking, waarbij gelegenheid is tot het leggen van kransen en bloemen. Het Comité Dodenherdenking Maastricht stelt iedereen in de gelegenheid om een roos te leggen bij het monument van Appie Drielsma.

Theater Na de Dam

Aansluitend aan de Dodenherdenking brengt Toneelgroep Maastricht om 20.45 uur een theatrale lezing van het stuk Montyn in de aula van de Academie Beeldende Kunst op het Herdenkingsplein. De lezing vindt plaats in het kader van de zevende editie van Theater na de Dam, waarbij gelijktijdig door het hele land meer dan tachtig voorstellingen die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog gespeeld worden. Montyn is een bewerking van de roman van Dirk Ayelt Kooiman en vertelt het waargebeurde verhaal van beeldend kunstenaar Jan Montyn die zich op 15-jarige leeftijd aansloot bij de Nationale Jeugdstorm. Tickets zijn te bestellen via www.toneelgroepmaastricht.nl.