Een nieuwe website voor het Centrum voor Jeugd en Gezin Maastricht Heuvelland

Welke leuke dingen kan ik gaan doen met mijn kleuter in Maastricht?

Wat komt er allemaal kijken bij een bevalling?

Zindelijkheidstraining: hoe pak ik dat aan?

Heeft jouw kind driftbuien?

Ga je scheiden en heb je kinderen?

 

Printscreen website CJG043

Je zoekt antwoorden. Dat snappen we. Want niks zo lastig als opvoeden. Daarom hebben we goed nieuws voor je. Want, jaha: hij is live! De nieuwe website van het Centrum voor Jeugd en Gezin Maastricht Heuvelland (CJG043). Deze website is hét digitale informatie –en adviespunt op het gebied van opvoeden en opgroeien voor de Maastricht-Heuvelland gemeenten. Hier vind jij antwoorden. Niet alleen heeft de website een hele nieuwe look gekregen, ook de redactieformule is vernieuwd. Meer over deze formule en het centrale maandthema lees je in dit artikel.

Nieuwe formule

Per leeftijdsfase van een kind worden verschillende relevante onderwerpen uitgewerkt. En iedere maand staat één thema centraal. Ouders kunnen ook online hun vragen stellen aan professionals van het CJG043. En ze krijgen een overzicht van activiteiten per leeftijd.

Een thema

In september besteedt het CJG043 extra aandacht aan het thema 'Scheiden'. Op de site vind je een aantal achtergrondartikelen over bijvoorbeeld scheiden met kinderen en nieuw samengestelde gezinnen. Ook krijg je concrete tips: hoe vertel je je kinderen dat je gaat scheiden of hoe kun je goed samenwerken met je ex?  Daarnaast komt een aantal ervaringsdeskundigen en professionals rond het thema aan het woord. Deze maand zijn dat een scheidingsbemiddelaar en advocaat. Het CJG043 brengt ook een bezoek aan het Scheidingscafé in Maastricht en je vindt meer informatie over de cursus Piep zei de Muis.

Ervaar het zelf

Nieuwsgierig geworden? Kijk snel op www.cjg043.nl en like het CJG043 op Facebook: www.facebook.com/cjg043.