Een propele en fantastische carnaval!

Samen maken we er een fijn feest van.

De cafés zijn versierd, stadsprins Jérôme I is er klaar voor, net als alle buurtprinsen. Roed-geel-greun heerst. Vastelaovend kan bijna beginnen. Maar let op: het gebruik van glaswerk is tijdens carnaval verboden in het stadscentrum. Geen glas bij de buitentaps, maar ook geen glas meenemen van thuis. Plastic is verplicht, en dat wordt dit jaar zoveel mogelijk apart ingezameld. Door de kasteleins, door de karren, door alle vierders. Helpt u een handje, ezzebleef? Samen maken we er dan weer een ‘propele’ en vooral fantastische carnaval van. Net zoals vorig jaar.

Geef inbrekers geen kans!

Ook inbrekers weten dat veel Maastrichtenaren crnaval vieren. Lees daarom de volgende tips goed:

• Versiert u uw woning? Dit zal ook de inbreker heel leuk vinden, dan weet hij namelijk dat u met carnaval buiten de deur zult zijn. Erg handig voor hem!
  • Geef uw woning een bewoonde indruk. Laat verlichting aan of gebruik een tijdschakelaar. Laat de auto op de oprit staan.
  • Sluit de woning goed af en laat geen ramen en deuren open staan;
  • Vraag u medestraatbewoners om een oogje in het zeil te houden;
  • Gaat u feestvieren? Zet dit niet sociale media.

En zakkenrollers ook niet!

Tijdens canaval zijn er regelmatig zakkenrollers actief. Laat ze uw carnaval niet verpesten. Let dus goed op uw waardevolle spullen.

Propele Karetrekkers

De gemeente roept alle bouwers van carnavalskarren op zich aan te melden als Gooj Kaar bij de Propel Karetrekkers. Deze carnavalskarren houden zich aan afspraken over afval, geluid, locaties, gebruik van plastic en meer. Heb jij een propele kar? Haal dan 24 februari het speciale propele-karetrekkersvignet op bij het GemeenteLoket. Ga naar www.facebook.com/propelkaretrekkers voor alle informatie.

Propele straten

De gemeente haalt tijdens carnaval geen huishoudelijk afval op. De inzameling op carnavalsmaandag is vervroegd naar zaterdag 25 februari. De inzameling op carnavalsdinsdag is verplaatst naar zaterdag 4 maart. Kijk voor meer info op www.gemeentemaastricht.nl/afvalkalender

Ga naar de pagina van de VVV Maastricht voor meer informatie over carnaval!