Eric Wetzels stopt als directeur Centre Céramique, Kumulus en Natuurhistorisch Museum

Eric Wetzels, directeur van Centre Céramique, Kumulus en het Natuurhistorisch Museum Maastricht stopt per 1 september 2015 met zijn werkzaamheden voor deze culturele instellingen. Hij gaat zich per 1 januari 2016 inzetten voor het culturele erfgoed van de stad Maastricht. Daarmee gaat hij, zoals hij zelf zegt, ‘terug naar de inhoud’.

Wetzels is sinds november 2006 directeur van Centre Céramique en het Natuurhistorisch Museum en sinds augustus 2011 tevens van Kumulus. Zijn opdracht was, naast de algehele leiding van de drie instellingen, om van deze instellingen één geheel te maken en via een innovatietraject de instellingen klaar te stomen  voor de toekomst. ‘Na veel voorbereidende werkzaamheden en planvorming, een reorganisatie, een fusie tussen de organisatieonderdelen en jaarlijks volle culturele programma’s, is het nu tijd om ruimte te maken voor een opvolger en het stokje over te dragen’, aldus Wetzels.

Eric Wetzels, van oorsprong archeoloog, gaat zich vanaf 2016 bezig houden met zijn oude passie; het Maastrichtse culturele erfgoed. Hij gaat zich binnen de gemeente Maastricht richten op de uitwerking en waardering van de archeologische dossiers en op het inzetten en beter benutten van het brede Maastrichtse culturele erfgoed voor economie, toerisme, liefhebbers en wetenschap.

Eric Wetzels gaat 4 dagen per week werken en neemt een sabbatical om zijn huidige baan af te sluiten. Dit alles moet leiden tot een betere balans tussen werk en privé in zijn leven.

Binnenkort wordt duidelijk wie Eric Wetzels gaat opvolgen.