Europe Calling! koffiebus toert door Maastricht

In gesprek over Europa

Zaterdag 26 november aanstaande geven burgemeester Penn-te Strake en gouverneur Bovens om 12.45 uur het startschot voor de Europe Calling! koffiebus toer. Bij de Europe Calling! koffiebus kan iedereen onder het genot van een kopje koffie in gesprek gaan over Europa in de dagelijkse praktijk.

Europe Calling!

In 2017 is het 25 jaar geleden dat in Maastricht het Verdrag van Maastricht werd ondertekend: de geboorteakte van de Europese Unie en de Euro. Daarom is Maastricht dé plek om terug te blikken op het Europa ten tijde van de ondertekening en vooruit te kijken naar het Europa van de toekomst. Onder de noemer Europe Calling! vinden in Maastricht en omgeving een jaar lang evenementen plaats waarbij het gesprek over Europa centraal staat.

De Europe Calling! koffiebus toert het komende jaar door Maastricht en de regio en geeft iedereen de gelegenheid in gesprek te gaan over Europa in de dagelijkse praktijk. Werkt het of hapert het? De ideeën, opmerkingen en visies die worden opgehaald, worden gebruikt als input voor de burgertop die volgend jaar in mei gehouden wordt. De Europe Calling! koffiebus zal verschillende wijken in Maastricht en diverse evenementen aandoen.