Excellent ondernemen beloond tijdens Maastricht Awards

Editie 2018 presenteert nieuwe prijs voor studenten

Op 29 november worden de winnaars van de Maastricht Awards 2018 bekend gemaakt in Dormio Resorts Maastricht. De zevende editie kent drie categorieën: de Rabo Made in Maastricht Award, de Immens MVO Award Maastricht en Heuvelland en de Maastricht Student Entrepreneur Award. Deze laatste prijs is nieuw. “Ondernemende studenten leveren een belangrijke bijdrage aan innovatieve en praktijkgerichte oplossingen. Sommige studenten blinken al uit in ondernemerschap ruim voordat ze hun diploma hebben. Dat talent blootleggen, aanmoedigen én verbinden met de stad Maastricht, lijkt me geheel passend bij datgene waar Maastricht Awards voor staat”, aldus wethouder Vivianne Heijnen. De prijs is een samenwerking van gemeente Maastricht met Maastricht University, Zuyd Hogeschool, Leeuwenborgh en Arcus.

Nominaties Maastricht Awards 2018

Made in Maastricht Award

Maastricht Student Entrepreneur Award

Immens MVO-Award Maastricht-Heuvelland

Maastricht Awards

Met de Maastricht Awards spreekt de stad sinds 2012 haar waardering uit voor de vele ondernemers die Maastricht kiezen als vestigingsplaats óf die in 2018 aan een van de Maastrichtse onderwijsinstellingen studeren of hebben gestudeerd. Maastricht Awards maakt onderscheidend ondernemerschap zichtbaar en zet excellente ondernemers in de schijnwerpers. Inmiddels is het event uitgegroeid tot een initiatief vóór en dóór ondernemers, met als kartrekkers de gemeente Maastricht en vertegenwoordigers vanuit de maakindustrie, de diensten- en de vrijetijdssector. De Maastricht Awards wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van hoofdpartner Rabobank Maastricht en Omstreken.

Jury
Een deskundige en onafhankelijke jury buigt zich over de vraag wie dit jaar de awards verdienen. Bij de toekenning van de Maastricht Awards wordt gelet op het belang van een bedrijf voor Maastricht en omstreken, de (groei van de) werkgelegenheid, het ambitieniveau van de ondernemer, innovatie, investeringsbereidheid, onderscheidend vermogen van de onderneming en de service aan de klanten en het personeelsbeleid. Door het maatschappelijk karakter van de Immens MVO-Award Maastricht-Heuvelland is ervoor gekozen om het publiek live mee te laten stemmen.

Made in Maastricht Award

Voorzitter: Lou Nelissen, directeur bedrijven – Rabobank Maastricht e.o.

Juryleden: Harrie Beaumont - hotelier, Wilma de Kluizenaar - cultuurmakelaar Maastricht, Albert Berghof – eigenaar Maison Blanche Dael en winnaar Maastricht Awards 2017 en Joost van Luyken – DGA Thomas Regout International.

Maastricht Student Entrepreneur Award

Voorzitter: Karin van der Ven – directeur en eigenaar Jules Group

Juryleden: John Jongen – COO Brightlands Maastricht Health Campus, Jos Kusters - voorzitter College van Bestuur ROC Leeuwenborgh en Bert de Wit - manager Business Development bij LIOF.

Immens MVO-Award Maastricht-Heuvelland

Voorzitter: Ton Smeets - Director at Ton Smeets Consultancy

Juryleden: J-P Rutten - algemeen directeur van BV Gulpener Bierbrouwerij, Sacha Oerlemans - brand Strategist Q-Park, Jenny van Leeuwen - directeur at Podium24, Roger Smeets - managing director Zuidoost-Nederland at Aon en Marco Keulen – eigenaar van Talent en winnaar van de Maastricht Award voor Inclusief Werkgeverschap in 2016.

Kijk voor meer informatie op www.maastrichtawards.nl