Finale eerste Euregionaal Standwerkersconcours op vrijdagmarkt Maastricht!

2 oktober 2014

Op vrijdag 3 oktober a.s. strijden dertig Belgische en Nederlandse standwerkers om de titel ‘beste Standwerker van de Euregio’. Het concours vindt tussen 9.00 en 14.00 uur plaats op de Markt, Hoenderstraat en Kesselskade in Maastricht.

Eén product

Standwerkers zijn marktkooplui die één product verkopen. Een nieuw soort poetsdoek, de beste anti-aanbakpan, een fantastische douchekop of het ultieme kussen. Ze trekken alles uit de kast om u te overtuigen. Het zijn echte vaklui! In het hele land vinden er regelmatig concoursen plaats, waarin standwerkers strijden om prijzen. Ze laten zich dan van hun meest creatieve en energieke kant zien.

Eerste Euregionale concours

Samen met de Belgische en Nederlandse Standwerkersbonden wordt voor het eerst een Euregionaal concours georganiseerd, met deelnemers uit beide landen. De Belgische deelnemende gemeenten Tongeren, Genk en Hasselt en de Nederlandse gemeenten Sittard-Geleen, Heerlen en Maastricht hebben dus samen een primeur. Er zijn al 5 voorronden geweest (Tongeren 18/9, Geleen 20/9, Genk 22/9, Hasselt 23/9, Heerlen 30/9) en de finale, die naast de dagprijs een ‘overall-winnaar’ oplevert, wordt vrijdag 3 oktober 2014 gehouden in Maastricht. Wethouder Jack Gerats, die de Maastrichtse Markt in zijn portefeuille heeft, benadrukt het internationale karakter van de vrijdagmarkt: ‘De vrijdagmarkt heeft veel te bieden. Bezoekers komen daarom uit alle windstreken en om je heen hoor je tal van buitenlandse talen. Dit concours speelt in op die grensoverschrijdende diversiteit. Ik ben benieuwd of we dit concours de komende jaren uit kunnen breiden met Duits- en Franstalige standwerkers?’.

Vrijdagmarkt Maastricht: beste Markt van Nederland 2014

De vrijdagmarkt van Maastricht, uitgeroepen tot beste markt van Nederland 2014, is het decor voor de finaleronde en de feestelijke prijsuitreiking. Speciaal voor deze gelegenheid is de Markt uitgebreid naar de Hoenderstraat en de Kesselskade.

Prijs voor bezoekers

Ook voor de bezoekers van het concours is er wat te winnen. Elke bezoeker die iets koopt bij een standwerker krijgt een stemkaart. Deze moet hij invullen en achterlaten in de stembus op de markt. Uit de ingeleverde kaarten wordt iemand getrokken die een verrassingspakket wint ter waarde van € 100,-.