Fototentoonstelling over dagelijks leven in Maastricht en Chengdu in Tapijnkazerne

Van 13 september tot en met 19 oktober is er een gratis fototentoonstelling onder de naam ‘Reflections’ op het centrale terrein van de Tapijnkazerne over het dagelijks leven in Chengdu en Maastricht. 20 fotografen uit Chengdu en Maastricht tonen hun persoonlijke kijk op die ándere stad. Een boeiend parcours langs het dagelijks leven, onbevangen in beeld gebracht.

Op 12 september om 14.30 uur opent wethouder Damsma samen met Mevrouw Yang Xiaoying, Deputy Chair of the Chengdu Committee of Chinese People's Political Consultative Conference, het eerste culturele samenwerkingsproject tussen beide steden. 

De Maastrichtse fotografen zullen bij de opening aanwezig zijn. In de showroom van Het Werkgebouw wordt het maakproces in een korte film belicht.

Deze expositie vloeit voort uit de zusterstedenband tussen Maastricht en Chengdu. In juli maakten 10 Chinese fotografen in Maastricht en 10 Maastrichtse fotografen in Chengdu een actueel portret van de twee zustersteden, elk met een uniek karakter. Het leverde prachtige spiegelbeelden op over wonen, winkelen, werken en beleven anno 2014. Met verrassende details en met boeiende overeenkomsten. Het eerste concrete culturele project tussen beide steden. De tentoonstelling is onderdeel van de opening van Tapijn voor het grote publiek vanaf 13 september.

 

Na Maastricht zal de expositie in november te zien zijn in Chengdu.  Burgemeester Hoes zal de officiële openingshandeling in Chengdu verrichten. En in december zal ook  Centre Céramique nog terugblikken op ‘the making of’ van het hele project. 

Participerende fotografen:

Arjen Schmitz -Marjan de Vos - Diana Putters - Frans Smets - Johan Horst - Marco van den Bogaard -Sid Clemens - Kelly Bijlmakers - Etienne van Sloun - Roy Wanders

Chi Ajuan- Gong Bingqing - Jiang Hongjing - Chen Hui - Wang Jachuan - Guo Ji - Sun Lei - Chen Liang - Mens Mingguo - Qin Mingzhong - Wang Nan