Gemeente gaat zakelijk geruisloos op weg

Afbeelding elektrische deelauto's en eerste gebruikers

Sinds deze week staan er elektrische auto’s klaar voor de medewerkers van de gemeente Maastricht. Gaan ze zakelijk op pad, kunnen ze in van de 3 auto’s stappen. Wethouder Krabbendam was 1 van de eersten die een ritje maakte. Hoe hem dat beviel en waarom de gemeente 3 elektrische auto’s op de parkeerplaats heeft staan, leest u in dit artikel.

De auto’s mogen voorlopig alleen gebruikt worden voor zakelijke kilometers en ze maken onderdeel uit van de pilot ecarshare. Die pilot duurt in eerste instantie 1 jaar. Met deze pilot wil de gemeente ervaring opdoen met duurzame mobiliteit. De proef geeft een goed beeld wie voor welke soort zakelijke autoritten gebruikmaakt van een elektrische deelauto en hoe het praktisch werkt.

Klimaatneutraal

Met deze pilot willen wij ook onze steen bijdragen aan een klimaatneutraal Maastricht. Dat is ons streven als stad. En dat doen we door samen met bedrijven, organisaties, bewoners allerlei wegen te bewandelen onder de noemer #missionzeromaastricht (mzm). Met deze pilot hopen we het goede voorbeeld te geven.

Positief

Tijdens een informatiebijeenkomst kregen de aanwezigen tekst en uitleg over elektrische rijden. Wethouder Gert-Jan Krabbendam reed ook een rondje. Hoe dat beviel? “Normaal gesproken pak ik altijd mijn e-bike. Maar als het niet anders kan is de elektrische deelauto een goed en groen alternatief. Het is een moderne elektrische auto die verder hetzelfde rijdt als een gewone auto.”