Gemeente Maastricht en RKSV Heer bouwen samen aan toekomst

24 januari 2017

Twee nieuwe kunstgrasvelden, een uitbreiding van het kleedgebouw, extra parkeerplaatsen bij het sportcomplex en een opgeknapte kantine. RKSV Heer en de gemeente Maastricht bouwen samen aan de toekomst. Het stadsbestuur is voornemens 1.999.000 euro te investeren in de aanleg van het kunstgras en de uitbreiding van het aantal kleedkamers van het complex aan Laan in den Drink. Nog eens 50.000 euro wordt uitgetrokken voor 40 tijdelijke parkeerplekken op de locatie van het voormalig zwembad in Heer. De vereniging zelf heeft ondertussen de kantine al in een nieuw jasje gestoken.

Sportwethouder Jim Janssen (Seniorenpartij) is tevreden over de ontwikkelingen in Heer. “Als gemeente investeren we, maar de club steekt ook zelf de handen uit de mouwen. Zo geven we samen een impuls aan deze bloeiende vereniging.” Met de aanleg van de twee velden en de uitbreiding van het kleedgebouw, kan RKSV Heer afscheid nemen van het tweede complex aan de Demertstraat. De jeugd van de vereniging voetbalde nog op dat terrein, maar voegt zich nu bij de seniorentak. Volgens Ruby Koenen, voorzitter van RKSV Heer, is het voor het eerst in de historie van de bijna 600 leden tellende vereniging dat jeugd en senioren op hetzelfde complex spelen. “Daar zijn we heel tevreden mee. Dit is een mooie stap in de toekomst van RKSV Heer. Wat ons betreft kunnen ze niet snel genoeg beginnen met de werkzaamheden.”

Het herontwikkelen van het sportpark aan Laan in den Drink maakt deel uit van de tweede tranche van het gemeentelijk spreidingsbeleid buitensport. In de eerste tranche investeerde de gemeente al 14,5 miljoen euro in de ontwikkeling van diverse sportparken stadsbreed. In de tweede tranche wordt geïnvesteerd in Heer en in de verhuizing van De Heeg naar sportpark Heugem, waar RKHSV en DBSV actief zijn. Die samengang moet nog verder worden uitgewerkt. De gemeente Maastricht trekt geld uit binnen het spreidingsbeleid buitensport als aan twee voorwaarden wordt voldaan: er moet sprake zijn van voordeel in de exploitatie van Maastricht Sport en van de verbetering van het sportklimaat in de stad.

Wethouder Janssen: “Deze investering in het complex van RKSV Heer is een nieuwe impuls voor sport in Maastricht. Heer gaat een mooie toekomst tegemoet.” Dat is ook de overtuiging van voorzitter Koenen. “Onze jeugd doet het goed, onze drie nieuwe G-elftallen zijn alle drie kampioen geworden en ons eerste elftal is twee keer achter elkaar gepromoveerd. Nu kunnen we ook nog stappen zetten met ons eigen complex.”

De planning is om tijdens de aanstaande zomerstop te starten met de opknapbeurt.