Gemeente Maastricht introduceert Kindpakket

Alle ondersteuningsmogelijkheden voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen samengevoegd op één plek. Dat is de opzet van het Kindpakket, dat de gemeente Maastricht deze week heeft geïntroduceerd.

Met het Kindpakket krijgen ouders en/of verzorgers snel en laagdrempelig toegang tot alle regelingen en andere ondersteuningsvormen die er zijn voor kinderen. Het Kindpakket draagt bij aan het versoepelen van het armoedebeleid, één van de uitgangspunten van de gemeente Maastricht in het kader van de aanpak van armoede in de stad. Wethouder André Willems (armoedebeleid): “De afzonderlijke regelingen zijn niet nieuw, maar we hebben een aantal regelingen uitgebreid en ze zijn nu binnen het Kindpakket op één plek gebundeld. Een goede stap, want mensen in armoede hebben heel andere dingen aan hun hoofd dan een zoektocht binnen de gemeentelijke bureaucratie naar regelingen. Met het Kindpakket kunnen ze voortaan op één plek terecht voor een steun in de rug voor hun kinderen.”

Onderdelen van het Kindpakket zijn onder meer de vergoedingen voor sociale en culturele activiteiten en schoolkosten, de stichting Leergeld en het Jeugdsportfonds en -cultuurfonds. Ook de lokale ‘banken’ waar mensen terecht kunnen voor spullen hebben hun plek gekregen in het Kindpakket. De fietsen-, brillen- en schoenenbank zijn bovendien uitgebreid en zijn aangevuld met initiatieven voor nieuwe kleding en tweedehands computers.

Zie ook: www.gemeentemaastricht.nl/kindpakket