Gemeente Maastricht ook bereikbaar via WhatsApp

Icoon WhatsApp

Heeft u een vraag of wilt u iets melden? Dan kunt vanaf nu ook contact opnemen met de gemeente via WhatsApp. U kon al contact opnemen met de gemeente via de publieksbalie, brief, telefoon, e-mail, Twitter en Facebook.

“We willen het onze inwoners en ondernemers zo makkelijk mogelijk maken door diverse contactmogelijkheden aan te bieden”, zegt wethouder Aarts, portefeuillehouder Dienstverlening. Het afgelopen jaar ontving de gemeente naast vele telefoontjes en e-mails ook allerlei vragen via Facebook en Twitter. Ook stuurden inwoners hun meldingen door via de Buiten Beter app. Nu kunt u ook via WhatsApp vragen stellen en meldingen doorgeven.

U kunt de gemeente berichten sturen via WhatsApp op nummer +31 6 31 99 39 44 wanneer het u uitkomt. Berichten worden behandeld tijdens kantooruren. Ons streven is u binnen één (kantoor)uur te beantwoorden, maar u ontvangt in ieder geval binnen 24 uur een reactie.

Experiment

Op dit moment hoort de gemeente Maastricht bij een beperkte groep gemeenten die experimenteert met WhatsApp als servicekanaal. Blijkt het experiment succesvol, dan wordt de service structureel ingevoerd.

WhatsApp downloaden

Heeft u WhatsApp nog niet op uw telefoon geïnstalleerd? Kijk dan op de website van WhatsApp voor verdere instructies: https://www.whatsapp.com